FeaturedTürkiye

“Doğu Akdeniz’de sabrımızı sınamaya devam ediyorlar”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sabrının ve kararlığının sınandığını kaydederek, “Suriye sınırımızı taciz ederek, burada bir terör koridoru kurmaya çalışarak sınıyorlar. Irak sınırımızın dibinde aynı şekilde bu yollara tevessül ediyorlar. Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de haklarımıza tecavüz etmeye kalkarak bunu sınıyorlar. Ege’de bizi kendi karamıza hapsedip denize ayak basamaz hale getirerek bizi sınıyorlar” dedi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törene katıldı.

“TÜRKİYE’NİN SABRINI SINAMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Mehmet Akif Ersoy’un,”Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerini anımsatan Erdoğan, “Allah bir daha bu milleti Çanakkale’deki gibi bir imtihana tabi tutmasın. Şayet böyle bir durum ortaya çıkarsa emin olun ki tıpkı 104 yıl önce olduğu gibi Çanakkale’nin denizini de topraklarını da o düşmanlara mezar etmekten asla çekinmeyiz.” ifadesini kullandı.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Türkiye’nin sabrını ve kararlığını aradan geçen bir asrı aşkın zamana rağmen hala sınamaya devam ediyorlar. Suriye sınırımızı taciz ederek, burada bir terör koridoru kurmaya çalışarak sınıyorlar. Irak sınırımızın dibinde aynı şekilde bu yollara tevessül ediyorlar. Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de haklarımıza tecavüz etmeye kalkarak bunu sınıyorlar. Ege’de bizi kendi karamıza hapsedip denize ayak basamaz hale getirerek bizi sınıyorlar.

Avrupa’da özellikle Almanya’da, Fransa’da camilerimize, derneklerimize, vatandaşlarımıza her yıl yüzlerce saldırıda bulunarak sınıyorlar. Ülkemizde sokaklarımızı karıştırarak, darbe girişimlerinde bulunarak, karanlık ittifaklar kurarak sınıyorlar. Ekonomimize saldırarak, milletimizin işine, ekmeğine, lokmasına göz dikerek sınıyorlar. Hatta yeri geliyor ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaklıkta, Yeni Zelanda’da verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar.

Çanakkale’den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki Mesajınızı aldık. Hislerinizi de niyetinizi de anladık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin 50 Müslümanı öldürmesinin de ne olduğunu anladık. Yaşadığımız toprakları da aldığımız nefesi de bize çok gördüğünüzü de anladık. ‘Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçemeyeceksiniz’ tehdidini manifestosunda ifade edenin ne tür bir terörist olduğunu da anladık. Bu bireysel bir olay değildir, örgütlüdür.”

(AA)



Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Kupası’nı Göçmenköy’e takdim etti

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’da yolcu otobüsü nehre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda yarın motosiklet drag yarışı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

YDP yeni Genel Sekreteri’ni belirledi

Voice Kıbrıs Haber

Emekliler Derneği’nde ücretsiz vücut analizi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber