FeaturedKIBRIS

‘Doğu Akdeniz’de oldu bittiye izin vermeyeceğiz’

İSVİÇRE’nin Cenevre kentinde BM yetkilileri ile temaslarda bulunan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özeray, Doğu Akdeniz’deki doğalgaz krizinde yeni muhatabın, KKTC’nin ada çevresinde sondaj yapması için ruhsat verdiği Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPOA) olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz’deki doğalgaz paylaşımı mücadelesinde Türk tarafı aleyhine bozulan dengenin Fatih ve Yavuz sondaj gemileriyle yeniden dengelendiğini vurgulayan Kudret Özersay, “Artık sahadayız, Doğu Akdeniz’de oldu bittiye izin vermeyeceğiz. Durulması ve oturup konuşulması gerekiyorsa, herkes duracak. Eğer ileri gidilecekse herkes gidecek” dedi.

Kıbrıslı Rumlarla doğalgaz konusunda işbirliğine hazır olduklarını tekrarlayan Özersay, “Bu işbirliğinin Türk ve Rum tarafları arasında olması da şart değil. İleri yetkilendirmeyle Rumların ve bizim yetki verdiğimiz (TPOA) petrol şirketleri de kendi aralarında bu sorunu çözebilir. Şirketlerin Türk ve Rum toplumları adına hidrokarbon yataklarına ilişkin görüşme yapmalarının önünde hukuki engel yok. Pragmatik bir yaklaşımla işbirliğini şirketler üzerinden yapabiliriz” diye konuştu.

(Hürriyet Kıbrıs Temsilcisi ÖMER BİLGE)

 


Benzer Haberler

Oscar ödüllü ünlü aktör 82 yaşında baba oluyor

Voice Kıbrıs Haber

Güneydeki Merkezi Cezaevi’nde 50 mahkum açlık grevi başlattı

TAK

“Toplumumuza hizmet etmiş her iki insanımıza da Allah’tan rahmet dilerim”

Voice Kıbrıs Haber

“Bu belirsizliği hızla ortadan kaldırmak için çok çalışacağız”

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere ile Venezuela arasında “Esequibo” krizi

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde kaçak işçi ve siyasi sığınmacı sayısı

Voice Kıbrıs Haber