FeaturedKIBRIS

“Doğu Akdeniz sorununa elle tutulabilir bir çözüm bulmamız gerekiyor “


Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Doğu Akdeniz sorununa elle tutulabilir bir çözüm bulmaları gerektiğini kaydetti.

Hardt, Başkent Üniversitesi ve Konrad Adenauer Stiftung iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Güvenlik Konferansı 2019’un açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Almanya için büyük önem taşıdığını, uzun zamandır güvenlik ve ekonomi konuları açısından önemli ve güçlü bir partner olduğunu belirtti.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Jürgen Hardt, “Doğu Akdeniz’de bir kriz bekleniyor. Almanya’nın Kıbrıs Rum Kesimi’nin tek taraflı olarak yaptığı girişimlere, Türk Kıbrıslıları dışlayacak şekilde bir takım aksiyonlar aldığını görüyoruz. AB’nin ve Almanya’nın bu konuyla ilgili düşüncesi nedir?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“Elle tutulabilir bir çözüm bulmamız gerekiyor Doğu Akdeniz sorununa. Bu sorun, sadece bölgede bulunabilecek bir çözüm değil. Bu çözüm Ankara, Brüksel ve diğer diğer aktörlerle de mutabakat halinde çözülmesi gereken bir sorun. Çünkü bütün aktörler, diğerlerinin desteğine muhtaç ve diğerlerinin de onayladığı bir çözümün bulunması bu sorunu çözmeye muktedir. Burada garantör ülkeler var bunu yapabilmek için. Umut ediyorum ki AB, bu sorunun çözümüne katkıda bulunabilir ve bu sorunu daha da büyütmez.”



Benzer Haberler

Lara bölgesinde kıyıya insan uzvu vurdu

Voice Kıbrıs Haber

İskele Belediyesi takibe aldığı vidanjörlere suçüstü yaptı

TAK

Uzay’ı merak edenler, bu etkinliği kaçırmayın !

Voice Kıbrıs Haber

Drift Şampiyonası yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

Hayvancılar, Başbakanlığın demir parmaklıklarını ve araç giriş kapısını yıktı

TAK

İşyerine ait 137 bin 808 TL’yi çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber