FeaturedKIBRIS

Doğru olan görevin UBP’ye verilmesi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma görevini vermek için mecliste temsil edilmeye hak kazanan siyasi parti başkanlarıyla görüşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 7 Ocak erken genel seçimleri sonrası meclise girmeye hak kazanan milletvekillerinin ant içmesi sonrası siyasi parti başkanlarıyla görüşüyor.

Akıncı bu sabah ilk olarak UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.
Özgürgün, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sandıktan açık farkla önde çıkan UBP ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Özgürgün, parti olarak henüz koalisyon görüşmelerinde bulunmadıklarını ancak, görev vermesi halinde görüşmelere başlayacaklarını belirtti.

Özgürgün, şu an için 4’lü bir koalisyon oluşumu için 4 partinin çalışmalar yaptıldığını ve Cumhurbaşkanı Musfata Akıncı’nın da muhtemelen bu konuda bilgi alacağını söyledi. UBP Genel Başkanı, doğru olanın sandıktan açık farkla birinci çıkan UBP’nin koalisyon görüşmeleri yapması olduğuna vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın görevi sandıktan birinci çıkan UBP’ye görevi vermek zorunda olmadığını da kaydeden Özgürgün,“ Ancak görev geldiği taktirde biz UBP olarak görevden kaçmayız, gerekeni yaparız” dedi. Özgürgün, aklı selimle güçlü ve doğru işleyen halka hızmet edecek bir hükümet kurulması olduğunu da dile getirdi.
Başbakan Özgürgün, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi ve sandığın verdiği mesajın doğru alınması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, şu sıralarda da CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüşüyor.


Benzer Haberler

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK