FeaturedKIBRIS

“Doğru kararlar alınsın halk kazansın”

HP Milletvekili Ayşegül Baybars, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olumsuz hava koşullarına işaret etti.
Baybars’ın açıklaması şu şekilde:
“Dün gece ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Son 3 yıldır iklim değişikliğine bağlı olumsuz hava koşulları ve afet ülkemizi de ciddi şekilde etkiledi. Görevde olduğumuz süre boyunca, bu süreçlerde bütçede kaynak ayrılmaması nedeniyle halkımızın tüm kayıplarına destek olamadık. Devlet olarak böylesi günlerde sadece manen değil, madden de halkının yanında yer almanın, onların zararlarını karşılamanın ne derece önemli olduğunu gördük. Yaşadıklarımızdan çıkardığımız ders ile bu bütçe döneminde (hükümetten çekilmeden önce de) ÖNERDİK.
Bütçe görüşmelerinde olumsuz hava koşullarından veya afetlerden etkilenen halkımızın yanında olabilmek için hükümetin bir bütçe ayırmasının acil ve gerekli olduğunu yeni hükümete de ilettik. Ama önerimiz yine REDDEDİLDİ.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı bütçelerinde yer alan “hane halkına yardım” kalemlerindeki milyonların yıllarca keyfi kullanıldığını, buraya ayrılan kaynağın “acil afet fonu” (adı farketmez) gibi bir kalemde toplanmasını ve afetlerden veya olumsuz hava koşullarından etkilenen halkımızın ithiyaçlarına bir katkı olması gerektiğini tekrar tekrar vuguladık. Hükümet, o gün, bu talebimizi kabul etmiş olsaydı şimdi sayın başbakan ve bakanlar sadece gezip “geçmiş olsun” demekle kalmayacak, gerçek anlamda halkımızın yaralarına merhem olabilecekti.
Doğru kararlar alınsın #halkkazansın”
Voice of the Island

Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (10 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber