FeaturedKültür Sanat

Doğaya Dokun etkinliği düzenleniyor

Bugün “5 Haziran Dünya Çevre Günü”. Gün nedeniyle ülkemizde de Çevreyi ve Doğayı koruma bilincinin artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gün nedeniyle bugün Cumhurbaşkanlığı’nda “Doğaya Dokun” isimli etkinlik düzenliyor.İlk etkinlik 10.00-10.45 saatleri arasında “oyunlar” başlığı altında yapılacak.

Etkinlik çerçevesinde Kuzey Kıbrıs’taki tüm ilkokullardan Cumhurbaşkanlığı’na gidecek çocuklar, Biyolog Asuman Kuyucu ile ekolojik bahçeyi gezecek, ağaçlardaki kuş resimlerini toplayacak ve Hasan Bağlar’ın doğa fotoğraflarından oluşan sergisini izleyecek.

Daha sonra 10.45-11.00 saatleri arasında Prof. Dr. Vamık Volkan ve Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı konuşma yapacak.Cumhurbaşkanlığı Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi Temiz Düşün’e bu yılki katkılarından dolayı, Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı’na teşekkür plaketi takdim edilecek.

Çocuklar 11:00-12:00 saatleri arasında sanatçı Hikmet Uluçam ile resim yapacak.Etkinlik sonunda çocuklar, yaptıkları resimleri sergileyecekler.

Öte yanadan Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile Yeşil Barış Hareketi işbirliğinde gerçekleştirilen çevreyi ve doğayı koruma bilincini arttırmak konulu 5. Kısa Film Yarışması sergisi, film gösterisi ve ödül töreni bu akşam gerçekleştiriliyor Lefkoşa Bedesten’de yer alacak etkinlik, saat 19.00’da başlayacak.

 

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK