FeaturedKIBRIS

Doğal afetlerden zarar gören üreticilerin dikkatine!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarım Dairesi ve Genel Tarım Sigortası Fonu yetkilileri, bugün yaşanan doğal afetlerden dolayı zarar gören Yenierenköy, Yeşilköy, Sipahi, Gelincik ve Ziyamet köylerinde incelemelerde bulundu. Ayrıca, Girne bölgesinde meydana gelen hortum sonrasında zararlar oluştuğu tespit edildi.

Genel Tarım Sigortası Fonu kapsamında olan patates üretim alanları, bağ alanları, narenciye alanları, sera, muz üretim alanlarında zarar gören üreticilerimizin, Cumartesi (yarın) 08:00-14:00 saatleri arasında Yenierenköy Tarım Dairesi’ne ve Girne Tarım Dairesi’ne başvurmaları önemle rica olunur.

Bununla birlikte, Genel Tarım Sigortası Fonu kapsamında olan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın telef olan Büyükbaş ve Küçükbaş hayvanları, yıkılan hayvan barınakları (Ahır, Ağıl) ve zarar ziyanları ile ilgili olarak Cumartesi (yarın) 08:00-14:00 saatleri arasında Yenierenköy Hayvancılık Dairesi’ne ve Girne Hayvancılık Dairesi’ne başvurmaları önemle rica olunur.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, üreticilerin zarar – ziyanını karşılamak için ilgili dairelerin Cumartesi günü de ( yarın) hizmet vereceğini belirtti. Bakan Oğuz, yaşanan doğal afetten dolayı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Voice of the Islan/TB


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber