FeaturedKIBRIS

“Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e Sayın Ersin Tatar tarafından yapılan müdahale saygısızlıktır”

CTP Gençlik Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin davetlisi olarak Türk Tabipler Birliği’ni temsilen adamıza gelen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e Sayın Ersin Tatar tarafından yapılan müdahale, en hafif tabiriyle saygısızlıktır” denildi.

Açıklama şu şekilde:

“Pandemi süresince her türlü bedeli ödeyen, yeri geldiğinde insan hayatı uğruna kendi canını feda eden sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı dün ‘kutladık.’ Külliyelere, son model makam araçlarına, her hafta Türkiye’de gezmelere giden Sayın Ersin Tatar’ın amaçsız harcamalarına kaynak varken; mesaileri ödenmeyen ve insan dışı şartlarda hizmet vermeye zorlanan kahramanlara ise yok.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin davetlisi olarak Türk Tabipler Birliği’ni temsilen adamıza gelen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e Sayın Ersin Tatar tarafından yapılan müdahale, en hafif tabiriyle saygısızlıktır. İfade özgürlüğüne müdahale niteliğinde olan ve oradaki tüm hekimler tarafından tepki konulan davranış, Ali İhsan Hocamızın ne kadar da haklı olduğunu da ortaya koymuştur. Hocamızın dediği gibi, “sorunlarımız aynıdır.” Çağın gerisinde kalmış, demokrasiyi, insan haklarını içselleştirememiş, otoriter zihniyetler tarafından yönetiliyor olmak, ortak sorunumuzdur. Hem Ali İhsan Hocamızın hem de bu zihniyete rağmen canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarının bayramını tekrardan en içten duygularımızla kutlarız. Asıl bayramı “o günler” geldiğinde hep birlikte kutlayacağız. Dayanışmayla.”


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK