YAŞAM

Diyetisyen ÇAĞLA PEKEL ”KAHVE VE VÜCUDUMUZA ETKİLERİ”.

KAHVE VE VÜCUDUMUZA ETKİLERİ

Kahve,  içenler üzerinde alışkanlık yaptığı, araştırmalarla kanıtlandı. Amerika’da yapılan yeni bir araştırmanın sonucuna göre

Kahvenin Zararları;
Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları kalp çarpıntısına ya da taşikardi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu durumlar karşısında biz diyetisyenler olarak en fazla günde 2 fincan kahvenin yeterli olacağını savunuyoruz.

Edinburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmayla, kahvenin tansiyona olan etkisiyle ilgili görüşler söyle açıkladı. Düzenli olarak günde dört-beş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda kandaki basınç, yani tansiyon hızla yükselme gösterdi. Yapılan testlerde, yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.

Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor. Aşırı kahve tüketimi vücuttan sıvı kaybına da yol açmaktadır. İki fincandan fazla kafein, vücudun demir ve diğer besinleri emmesini engelliyor. Ayrıca, kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden oluyor. Bu da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırıyor.

 

Faydaları;

Yeşil ve siyah çay gibi, kahve de antioksidanlar içeriyor. Bu da belirli miktarlarda tüketilmesi kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engelleyebileceğine dair araştırmalar bulunmaktadır.

Kahve konsantrasyona yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocukların az miktarda kahve ile süt içtiklerinde sabah ki derslerinde daha başarılı oldukları görülüyor.

Baş ağrısı ilaçlarında bulunan bazı maddeleri içeren kahve, ağrı kesicilerle kıyaslandığında, yüzde 40 oranında baş ağrısında daha etkili oluyor.

Kadın vücudu erkeğe kıyasla iki kat daha fazla safra taşı üretiyor. Günde dört bardak kahve içen kadınların içmeyenlere oranla yüzde 25 daha az safra taşından şikâyet ettiği kanıtlandı.

 

Diyetisyen ÇAĞLA PEKEL
[email protected]

Randevu İçin Klinik Telefonu: 03922237071

NİS TIP MERKEZİ

 


Benzer Haberler

Creditwest çalışnalarının bowling keyfi

Tarihin en büyük anlaşması, şarkıları rekor fiyata satıldı

NTV

Dereboyu’nda Fatih Ürek coşkusu yaşandı

Voice Kıbrıs Haber

Arzum Onan biten evliliği hakkında sessizliğini bozdu

NTV

Ed Sheeran evinin bahçesine kendi mezarını kazdı

Anafartalılar 30 yıl sonra tekrar bir araya geldi