FeaturedKIBRIS

“Diyalog başlasa da yürünecek yol zor olacaktır”


Neofitou Londra’da bulunduğu esnada Kıbrıs konusu hakkında açıklamalar yaptı.

DİSİ Başakanı Averof Neofitou “Kıbrıs sorunu hepimizi söylemeye alıştığı gibi kritik bir dönüm noktasında değil de sınırlı zamanı olan bir durumdur ve Cumhurbaşkanı Anastasiadis de diyaloğun yeniden başlaması için tüm çabalarını gösteriyor” dedi.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan haberde, Neofitou, şu an Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Jane Holl Lut’un Özel Elçisinin Kıbrıs ile teması ve gelişi, böylece zorlukların aşılıp aşılamayacağını ve diyaloğun tekrardan başlayıp başlanmayacağını beklemekte olduklarını sözlerine ekledi. Öte yandan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Diyalog başlasa da yürünecek yol zor olacaktır çünkü bilindiği gibi Türk uzlaşmazlığı var ama kendi içinde, bu uzlaşmazlığı ortadan kaldırmak için çabalarımızı sürdürmekten ve adım atmaktan bize engel olamaz. Neofitou, “Sadece iki toplumlu federal bir çözüm arayışında Kıbrıs sorununa kalıcı ve işlevsel bir çözüm bulabiliriz. Kıbrıs Hellenizmi için başka seçenek yok. Ankara tarafından iki devlet veya bir konfederasyon için duyulan düşünceler, Kıbrıs Rum tarafı tarafından tartışılamaz” dedi.

Enerji sektöründeki gelişmeler üzerine yaptığı raporda Averof Neofitou, Kıbrıslı EEZ’de sondajda uluslararası devlerin katılımına dikkat çekti. “Türkiye’nin yarattığı tehditlere rağmen, enerji programı sürüyor” diyen, Neofitou “Doğal gaz aynı zamanda Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini istediklerini göstermeleri için bir teşviktir, çünkü bunun değerlendirmesi tüm Kıbrıs halkının yararına olacaktır” dedi.

Çeviri: Voice Of The Island-2018



Benzer Haberler

Hançerli’den MS hastalarının sorunlarına çözüm bulunması için çağrı

TAK

Çeki sahteleyip tedavüle sürdü!

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı’na başvurular 31 Mayıs’ta sona eriyor

TAK

Şehit çocuklarına yönelik arsa dağıtımının ikinci etabı yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları düşüş kaydetti

NTV

Naimoğulları “Eylem bitmedi, Başbakan’a sorunları, sıkıntıları aktardık”

TAK