FeaturedKIBRIS

“Divided Still” (BÖLÜNMÜŞ, HALA), iki uluslararası belgesel festivalinde!

Yapımcılığını Dayanışma Evi’nin üstlendiği ve Antosis Pouliasis’in yönettiği kısa belgesel DIVIDED STILL (BÖLÜNMÜŞ, HALA), Yunanistan’daki Kalamata Uluslararası Kısa Belgesel Festivali ve İsviçre’deki Ethnokino Film Festivali’nde gösterim için seçildi. İlk gösterimi, Ağustos ayında Kalamata Aylık Uluslararası Belgesel Festivali’inde yapılan belgesel, her yıl Ekim ayında düzenlenen yıllık festivaldeki gösterim için ise yarı finalistlerden biri olarak yarışmaya devam ediyor. DIVIDED STILL, 30 Eylül’de ise Ethnokino Film Festivali’inde gösterilecek. 

Belgeselin konsepti, Dayanışma Evi tarafından, Covid 19 pandemisi nedeniyle Kıbrıs’taki geçiş noktalarının kapatılmasının etkileri ve bölünmüş Kıbrıs’ta hareket özgürlüğünün önemine dikkat çekmek amacıyla geliştirildi. Belgeselin esas hedefi, Kıbrıs’ta geçiş noktalarının varlığı sayesinde gelişen toplumlararası iletişim ve temasları ön plana çıkarmanın yanı sıra, hayatlarını bu bağlantı üzerine kuran insanların deneyimleri ve hislerine bir ses olmaktır. Belgesele dahil edilen röportajlar, sınırlandırılmış geçiş kuralları ve pandemi koşulları altında gerçekleştirildiğinden, festivalin çekim süreci de içeriği gibi, ekip açısından zorlayıcı bir deneyim oldu.

Bu proje Dayanışma Evi ve Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği tarafından, Active Citizens Fund 2020-2024 sayesinde yürütülmekte ve Almanya Federal Cumhuriyeti Kıbrıs Büyükelçiliği tarafından da finansal olarak desteklenmektedir. 

DIVIDED STILL (BÖLÜNMÜŞ, HALA) hakkında:

Şubat 2020’de Kıbrıs’taki ayrı bırakılmış toplumlar arasında iletişimi sağlayan geçiş noktaları, açılmalarının üstünden neredeyse 20 yıl geçtikten sonra, ilk kez kapatıldı. Sebep olarak, Covid-19 pandemisinin etkin yönetimi gösterildi. Bu kapatılma, kurulan ilişkileri zedeledi ve hayatlarını bölünmüşlüğün iki yanında kurmuş olan insanları derinden etkiledi. BÖLÜNMÜŞ, HALA, onların hikayelerini anlatıyor.

 


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber