FeaturedKIBRIS

Dışişleri Bakanlığı Maria Skoullou ile ilgili açıklama yayınladı

Dışişleri Bakanlığı, Kormacit sakinlerinden, Maronit Maria Skoullou’nun muhtar adaylığının kabul edilmemesiyle ilgili açıklama yaparak “her devletin kendi yönetsel yetki ve egemenlik hakları temelinde karar alma yetkisi bulunduğunu” kaydetti.

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

“Her devletin kendi yönetsel yetki ve egemenlik hakları temelinde karar alma yetkisi vardır. Ülkemizin mevcut koşullarında, vatandaşlığın tüm haklarını kullanma hakkı olmayan kişilerin, yalnız veya yakın çevresindekilerle birlikte egemenliğimize veya yürütülmekte olan devlet politikamıza ters hareket etmelerinin saptanması halinde bu kişilerin yerel yönetimlerimizde yer almaları kabul edilmemektedir.”

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının ardından açıklama yapan Skoullou, sabıka kayıt belgesini paylaşarak Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na “Güvenlik tehdidi ben miyim?” diye sordu.

Maria’dan mesaj var

Maria Skoullou, muhtar adaylığının reddedildiğini şu sözlerle duyurmuştu:

“Saygıdeğer köylülerim, Kormakitis’imizin Maronitleri.

Bildiğiniz gibi, 23 Aralık 2022’de yapılacak seçimlerde Kormakitis Yerel Yönetim başkanlığına aday olmaya uygun görülmedim.

Adaylığımı sunduğum günden reddedildiğim güne kadar yanımda olan herkese ama hepsinden önemlisi adaylığımın reddedilmesinin ardından bana çeşitli şekillerde sempati ve sevgi gösteren herkese teşekkür ederim.

Şahsıma gösterdikleri, gösterdikleri ve göstermeye devam edecekleri destek ve güvenleri için çok sayıda müşteri, tanıdık ve dosta da teşekkürlerimi sunarım.

Son olarak, herkese Mutlu Noeller, 2023’ün size ve ailenize sağlık, neşe, refah dolu bir Yeni Yıl olmasını diliyorum.”


Benzer Haberler

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Adım atarken dengeleri gözetiyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber

Bu hafta yağmur beklenmiyor

Voice Kıbrıs Haber

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK