FeaturedKIBRIS

Dışişleri Bakan Vekili Diamataris Kıbrıs’a geliyor

Yurt dışında yaşayan Yunanlılardan sorumlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Vekili Antonis Diamataris, Kıbrıs Diasporası Dünya Kongresine katılmak amacıyla, iki günlük bir ziyaret için salı ve çarşamba günleri Kıbrıs’ın güneyinde olacak.

iki günlük Kıbrıs ziyareti sırasında Diamataris, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile görüşecek.

Ayrıca Meclis Başkanı Dimitris Syllouris ve Cumhurbaşkanlığı Komiseri Fotis Fotiou ile de görüşmelerde bulunacak olan Diamataris, Başpiskopos Chrysostomos ile çalışma yemeğine katılacak.

Yunanlı konuğun Kıbrıs ziyareti sırasında ayrıca Diamataris, Fotiou ve Sinanyan arasında Yunanistan, Kıbrıs ve Ermenistan diasporalarıyla ilgili üçlü görüşme de yer alacak.

Son olarak, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na göre Diamataris, Lefkoşa’nın güneyindeki Merkez Cezaevinde bulunan EOKA savaşçılarının mezarlarını,  Makedonitissa Mozole’sini, Kıbrıs’taki Yunan Alayını (ELDYK) ve hayırsever George Paraskevidis’in mezarını ziyaret edecek.

(KHA)


Benzer Haberler

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK