FeaturedKIBRIS

DİSİ bozulan masanın kurulması için adım attı


DİSİ’nin, Güney Kıbrıs’taki resmi anma günlerinin belirlenmesi yetkisinin Rum Meclisi’nden alınarak Rum Eğitim Bakanlığı’na verilmesi yönündeki önerisinin bugün Rum Meclisi Eğitim Komitesi’nde görüşülmeye başlanacağı bildirildi.

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan gazeteler konuyla ilgili haberlerinde,  DİSİ’nin sunacağı değişiklik önerisinin, gerek resmi anma günlerinin belirlenmesi prosedürüyle ilgili düzeltme, gerekse Kıbrıs Türk tarafında 1950 plebisitinin kutlanmasıyla ilgili Rum Meclisi’nin aldığı karara gösterilen tepkilere yanıt teşkil edeceğini yazdılar.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu‘nun,   bugün 1950 Plebisiti’ni ve “bölünmeyi” reddettiğine dair kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Rum gazeteleri, “Resmi anma günlerinin belirlenmesi yetkisinin Meclis’ten alınıp, dönemin Eğitim Bakanı’na verilmesini” öngören bu önerinin, ortamın iyileştirilmesine dönük bir çaba olarak değerlendirildiğini ve  tarafların müzakere masasına aşamalı olarak dönmesine yönelik ilk adım olarak görüldiğini yazdılar.



Benzer Haberler

Kıbrıslı Türklere yönelik önlemler için görüşmeler sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

Naimoğulları: “Hayvancı bu ateşi yaktı. Üreticiyi dikkate alacaksınız.”

Voice Kıbrıs Haber

Lara bölgesinde kıyıya insan uzvu vurdu

Voice Kıbrıs Haber

İskele Belediyesi takibe aldığı vidanjörlere suçüstü yaptı

TAK

Uzay’ı merak edenler, bu etkinliği kaçırmayın !

Voice Kıbrıs Haber

Drift Şampiyonası yapıldı

Voice Kıbrıs Haber