FeaturedKIBRIS

Dış Rumlar Konferansı tamamlandı

Kıbrıs’ın güneyinde  dört gündür devam eden Dış Rumlar konferansının dün tamamlandığı bildirildi.

Haravgi gazetesi, yurtdışında yaşayan Rumların örgütlü bulunduğu POMAK, PSEKA ve NEPOMAK örgütlerinin başkanları ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlardan Sorumlu Komiser Fotis Fotiu’nun dün düzenlediği ortak basın toplantısında, konferansın genel amacına ulaşıldığını söylediklerini yazdı.

Habere göre üç örgütün başkanı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Dış Rumların yürüttüğü tanıtma kampanyalarına verdiği mali desteği artırmasını talep ederken; içte de birlik olunması gerektiğini ve birtakım partilerin, Dış Rumların önlemeye çalıştığı bazı konularla ilgili açıklamalarının sorun yarattığını ifade etti.

Öte yandan Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakerelerin yeniden başlaması için gösterdiği çaba kapsamında, Rum Hükümeti’nce imaj savaşı yürütüldüğünü söyledi.

Prodromu, Dış Rumlar toplantısının son gününde yaptığı açıklamada, iç cephede de bazı anlaşmazlıklar bulunduğunu ve bazı siyasi partilerin, 30 Haziran ya da 4 Temmuz çerçevesinin bulunmadığı konusunda eleştiri yaptığını; böylelikle Kıbrıs’ın güneyine zarar verdiklerini kaydetti.

(TAK)



Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (11 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Dağ yolundaki korkutan kazada sürücü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı, 43 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, bugün 16.00’da Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de izinsiz alkol satan bar işletmecisine yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de evinde kurusıkı tabanca bulunan kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber