FeaturedKIBRIS

‘Diploma törenlerinin yapılması konusunda ısrarcıyız’

BAGEP Yönetim Kurulu ve Lise Temsilcilikleri yazılı açıklama yaparak “Hayatımızdaki nadir anılardan biri olacak olan diploma törenlerinin yapılması konusunda ısrarcıyız” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Liselerin diploma törenlerinin gerçekleşmesi konusunda yetkili makamlara yazılı dilekçemizi gelen talepler doğrultusunda ve aldığımız uzman görüşlerinin ardından bu sabah iletmiş bulunmaktayız. Konunun takipçisi olacağız. Herkesin o anıyı yaşama hakkı olduğunu düşünüyoruz…

Normalleşme sürecine geçiş ışığında birçok işletme açılmış ve aktif faaliyet göstermektedir. Hatta bu faaliyet gösteren yerlerin bir kısmında hiçbir sosyal mesafe kuralına uyulmamakta ve Bakanlar Kurulunun aldığı zorunlu maske yasağına uyulmamaktadır.

Eğitim Bakanlığımızın yaptığı yazılı açıklama ile de öğrenmiş olduk ki diploma törenleri bu yıl olmayacaktır.

Tabipler Birliğimizden aldığımız uzman görüş ışığında, sosyal mesafe kuralları ve hijyen kurallarına uyulup maske takılıp girişte ateşler ölçülüp 37.5 üstü ateşi olanlar alınmaması ayrıca mümkünse açık havada olması halinde gerçekleşmesinde sıkıntı olmayacağı anlaşılmaktadır.

Uzman görüşlere göre bunlara uyulması durumunda bir sorun olmayacaksa diploma töreni yapılmasında da bir sakınca yoktur.

Liselerin diploma törenlerinin gerçekleşmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğüne yazılı dilekçemizi gelen talepler doğrultusunda bu sabah iletmiş bulunmaktayız.

Hayatımızdaki nadir anılardan biri olacak olan diploma törenlerinin yapılması konusunda ısrarcıyız. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. “


Benzer Haberler

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA