KIBRIS

Dimitriadis’e göre Türkiye zaman kazanmaya çalışıyor

Kıbrıslı Rum Avukat Ahilleas Dimitriadis Türkiye’nin,  Kıbrıslı Rumların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM), bir  Kıbrıs Cumhuriyeti’nin  tarafından aleyhine açılan davada görüş sunmak için  zaman talep ederek, kapalı Maraş ve Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ile ilgili planlarını yürütmek için zaman kazanmaya çalıştığı kanaatini ortaya koydu.

Fileleftheros AİHM’in, Türkiye’ye  gerek Maraş, gerek Lefkoşa kazasındaki gayrı menkulle ilgili davalarda 6 hafta süre verme kararı aldığını, her iki davanın bütün taraflarının mahkemeye görüş sunmak için 16-17 Aralık’a kadar süresi olduğunu hatırlattı.

Habere göre Ahilleas Dimitriadis, KKTC İstinaf Mahkemesi’nin Maraş’taki başka bir gayrı menkul hakkında pazartesi günü verdiği karala da alakalı gördüğü bu durumun, Türkiye’nin  Maraş ile ilgili geniş ölçekli planlarının bir parçası olduğuna inanıyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti Yönetimi’nin  AİHM yönünde harekete geçip bu davalarla ilgilenip ilgilenmeyeceğini de sorgulayan Dimitriadis, Kıbrıs Cumhuriyeti Yönetimi’nin yapacağı hareketlerle davacıları değil,  daha çok kendi “egemenlik haklarını”, yani Türkiye’nin  AİHM prosedürleri aracılığıyla kabul etmediği Kıbrıs Cumhruiyeti Tapu dairesini savunacağı görüşünü de ortaya koydu.

Ahilleas Dimitriadis,  KKTC’de Maraş konusunda büyük önem verilmekte olan TMK’nın “21 Aralık’ta sona erecek görev süresinin”, KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından -daha önce de yaptığı gibi- iki yıl daha uzatabileceği görüşünü de ortaya koydu.

Aynı gazete BM’deki Kıbrıslı Rum Daimi Temsilci ve Müzakereci Andreas Mavroyannis’in  BM’ye gönderdiği ve önceki gün resmî belge olarak yayımlanan 11 Ekim tarihli mektubu ile Kıbrıs Cumhuriyeti Yönetimi’nin, kapalı Maraş’ın açılacağına dair “tehdit” açıklamalarına son vermelerini ve Güvenlik Konseyi’nin, Maraş’ın özel statüsüne saygı çağrılarına uymalarını isteyerek ,Türkiye’ye ve KKTC’ye “sert telkinlerde bulunduğunu” öne sürdü.

(TAK)


Benzer Haberler

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Meclis’in yarınki gündeminde 2 yasa tasarısı var

TAK

Türkiye’de 7 yıl hapse mahkum edildi, KKTC’de yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK

Birçok bölgede yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK