FeaturedKIBRIS

“Devletin e-devlet hizmetlerinde sağlığın yer alamaması kabul edilebilir değil”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek Mecliste yaptığı konuşmada, bu yasanın bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, hiçbir yasanın sonsuza kadar faydalı olacağı garantisi olmadığını, uygulamalarda görülecek eksikliklerin giderilebileceğini belirtti.

Mevcut yasada küçük değişikliklerle yapılacak noktaların ve ardından da daha kapsamlı sağlık yönetimi yasası için çalışma yapılması talimatı verdiklerini belirten Dinçyürek, bazı düzenlemelerin sadece yasayla olamayacağını, bu yasanın acil servislerin daha iyi çalışması için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Dinçyürek, yeni doğan servisini bu yasaya dahil etmenin de kendisince uygun olduğunu ve paydaşlarla kısa sürede bu sorunu çözmek istediğini kaydederek, Girne Hastanesi’nin tamamlanması için hedefin 2024 mart olduğunu, hasta bakımı için yaratılan kadroların da yasal zemine kavuşturulmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yaşlı bakım konusunda da görüşme yaptıklarını ve yakında protokol imzalayacaklarını dile getiren Dinçyürek, Kalkanlı’dan Bülent Ecevit’e transferin iyi bir rahatlık sağlayacağını ifade ederek, bu alanda yapmayı planladıklarını anlattı.

İlaç konusundaki eksikliklerin farkında olduğunu ve bakan olmasının ardından ilk gündeminin ilaç olduğunu ve bugünkü durumun sürdürülemez olduğunu kaydeden Dinçyürek, takip sisteminin çok gerekli olduğunu ve bu hizmeti veremezlerse çeşitli sorunların da beraberinde geleceğini söyledi.

Ek bütçe için ön çalışma yaptıklarını ve ilaç ihtiyacının belirlenmesi için adım attıklarını ve güncel ihtiyacı belirlediklerini belirten Dinçyürek, eksikliğe sebep veren adımları da ortadan kaldırmak için çalışacaklarını kaydetti.

Dinçyürek, devletin e-devlet hizmetlerinde sağlığın yer alamamasının kabul edilebilir olmadığını dile getirerek, randevu, raporlama gibi konularda adım attıklarını, bazı şeylerin parayla değil özverili çalışmayla da çözülebileceğini belirtti.

Havaalanındaki ambulans konusunun da işletmenin mükellefiyetinde olduğunu, bunu da ilgili bakanlıkla istişare içinde gündeme alacaklarını belirten Dinçyürek, ambulans ihtiyacını gidermek için de adımlar attıklarını söyledi.

Sadece hastane değil donanım ihtiyacını gidermek için de süratle adım atacaklarını ifade eden Diçyürek, tüm adımları paralel ve istişare içinde çözmeyi umduklarını belirtti.


Benzer Haberler

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 3 önemli ihale imzası

Voice Kıbrıs Haber

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV