FeaturedKIBRIS

“Devletin bu şekilde ödeme yapması sürdürülebilir değil”

Genel kurulda son olarak bugün YDP Milletvekili Erhan Arıklı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Milletvekili Zorlu Töre, CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, DP Milletvekili Fikri Ataoğlu ve Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel söz alıp, konuştu.

HAMZAOĞULLARI: “OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN NİSAN, MAYIS VE HAZİRAN  ÜCRETLERİ ÖDENMEDİ”

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları “Meclis Kapanırken Talebe Taşımacılığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı” konusunda yaptığı konuşmada, meclis koltuklarının boş olmasını eleştirdi.

Otobüs şoförlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayları ücretlerinin ödenmediğini ve otobüs ücretlerine zam da yapılmadığını ifade eden Hamzaoğulları, bunlar yapılmadığı için otobüslerin yenilenemediğini kaydetti.

Bu sorunların titiz bir çalışmayla çözülmesi gerektiğini söyleyen Hamzaoğulları, otobüslerle sözleşme yapılmadığını, evrakların kontrol edilmediğini ve taşınan öğrenci sayısının da belli olmadığını belirtti.

Şehir içi taşımacılığında kartlı sistem olması ve bütün otobüslerin birleştirilerek, kooperatif kurulması ve 5 sene sonra da üniversite otobüslerinin bu sistemden çıkarılması gerektiği görüşünü dile getiren Hamzaoğulları, talebe taşıyanlarla üniversitelerin rekabet etmesini eleştirdi.

ÇAVUŞOĞLU: “SORUN, BİRLİKTE ÇALIŞILARAK ÇÖZÜLECEK”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, eleştirilere cevaben yaptığı konuşmada, öğrenci taşımacılığının bu şekilde yapılmasının ve devletin de bu şekilde ödeme yapmasının sürdürülebilir olmadığını ifade ederek, bu soruna çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, Girne için geçmişte bir kooperatifleşme denemesi yapıldığını ancak başarılı olmadığını ifade ederek, İskele’de bir kooperatifleşme olabilmesi halinde herkesin daha iyi ekmek kazanabileceğine inanç belirtti.

“Devlet hiçbir zaman güçsüz değildir” diyen Çavuşoğlu, doğru iradenin ortaya koyularak, bu yıl yetişip yetişmeyeceğini bilemediğini ancak bir sonraki yıl için otobüsçülerin kangrenleşen sorununun çözülmesi için büyük çaba sarf edeceklerini vurguladı.

Ödemeler konusuna da değinen Çavuşoğlu, ödemelerin yapılması için göreve geldiği günden bu yana bir çok imza attığını kaydetti. Çavuşoğlu, sorunun birlikte çalışılarak çözüleceğini sözlerine ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber