FeaturedKIBRIS

“Devlet kurumları ilkeleri ihlal ediyor”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaa,  YYK’nun işlevleri hakkında bilgi vererek, yayın ilkelerinin ne olması gerektiğine ilişkin örnekler verdi.

Devlet kurumlarının bu ilkeleri ihlal ettiğini ve siyasi partilere fırsat eşitliği sağlamadığını ileri süren Şahiner, bu ilkelerin yerine getirilmesini istedi.

Mesleki ve teknik yeterliliklerin düzenlenmesi noktasında hazırladıkları yasayla ilgili de bilgi veren Şahiner, sektörel asgari ücretin masaya yatırılmasının önemine işaret etti.

Hükümetin pandemi sürecinde geçer not alamadığını ileri süren Şahiner, bu dönede ortaya çıkan aksaklıklar nedeniyle kısa söre sonra istihdamda yaşanacak sıkıntılara işaret etti.

Şahiner, tarımsal üretimle ilgili de yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgi vererek, üretim sektörünün de, hayvancının da göz göre göre batırıldığını savundu.

“Beceriksiz bir ekonomi yönetimi nedeniyle tüm esnaf zor durumdadır” diyen Şahiner, gelecek günlerin de çok iç açıcı görünmediğini söyledi.

Şahiner, Kalkınma Bankası’nın Sütek için kurulduğunu iddia ederek, üreticinin özel bankalara muhtaç edilmesini eleştirerek, borcu borçla ödemenin iflasa sürüklediğini kaydetti.

OĞUZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Şahiner’in konuşmasının kendisini hayretlere düşündüğünü kaydederek, 160 ton süt tüketiminin 70-80’e düştüğünü anımsatarak, çözüm önerilerine açık olduğunu söyledi.

Oğuz, kendilerinin ellerinden geleni yaptıklarını ve yaşanan küçülmede kimseyi mağdur etmemek için uğraştıklarını belirtti.

Çok aklı olanların önerilerini dinlemeye hazır olduklarını kaydeden Oğuz, ocak ayında süt üretimini artırdıklarını ancak ne kadar süreceği belli olmayan pandemi sürecinin beklenmeyen sıkıntılar yarattığını söyledi.
Oğuz, fazla sütü dökmemek için uğraştıkları bu süreçte ortak müşterekte bir çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

(TAK)


Benzer Haberler

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber