FeaturedKIBRIS

Dev-İş ve Tıp-İş karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor

Dev-İş yayımladığı basın açıklamasıyla Dev-İş ile Tıp-İş’in karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ifade ederek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Sağlık Kurumları ücretler tarife Tüzüğü” ile ilgili DEV-İŞ’in açmış olduğu dava, Yüksek İdare Mahkemesinde görüşüldü. Konunun hangi mahkemenin yetki alanında olduğunun netleştirilmesi ve karşı tarafında dinlenmesine olanak sağlanması amacı ile 15.09.2017 tarihine ertelendi.

Mevzu bahis davada, bazı kesimler bilerek veya bilmeyerek, Sendikamız DEV-İŞ ve kardeş sendikamız ve her daim müttefikimiz TIP-İŞ’i ısrarla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.

Bir süreden beridir serbest çalışan hekimler ve TIP-İŞ arasında yaşanan gerginliğe ısrarla DEV-İŞ’in taraf edilme çabaları kabul edilemezdir.

Bilinmesini isteriz ki, DEV-İŞ’in açmış olduğu davanın TIP-İŞ ve kamu hekimleri ile uzaktan yakından alakası yoktur. Açılan dava tamamen “Sağlık Kurumları ücretler tarife Tüzüğü” içinde yapılan bazı düzenlemelerle, sosyal sigortalar kurumunun sağlık konusundaki mali mükellefiyetlerinin bazı durumlarda sigortalılara devredilmesi ile ilgilidir ve muhatabımız ilgili bakanlık ve bakanlar kuruludur.

DEV-İŞ ve Serbest çalışan hekimler aynı tüzükle ilgili dava açmış olmalarına rağmen, temel gerekçeler ve dava konuları tamamen farklıdır.

Bununla birlikte, TIP-İŞ’in bir süreden beridir, halkımızın kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilmesi anlamında, hastanelerdeki altyapı eksiklikleri, doktor sayılarının çoğaltılması ve doktor özlük haklarının düzenlenmesi konularında verdikleri mücadeleyi selamlıyor ve destekliyoruz.

Koral Aşam

DEV-İŞ Gn Sekreteri


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber