FeaturedKIBRIS

‘Derinya geçiş noktasının açılması için hazırız’

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum tarafının Derinya geçiş noktasının açılması için hazır olduğunu ve geriye, Kıbrıs Türk tarafının teknik açıdan hazır olup olmadığının kaldığını söyledi.

Politis gazetesinin haberine göre, New York’ta konuyla ilgili soruları yanıtlayan Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafının teknik açıdan hazır olmasının yanı sıra, bölgedeki Türk askerine ait nöbet kulübesini de taşıması gerektiğini savundu.

Gazete, Başbakan Tufan Erhürman’ın dün bölgeye yaptığı ziyaretin detaylarını da aktarırken, Pazartesi günü Derinya geçiş noktasının açılmaya hazır olacağını; önümüzdeki 10 gün içerisinde de Aplıç kapısının hazır olacağını söylediğini yazdı.

İki tarafın, teknik komiteler düzeyinde Derinya kapısının açılması için sürekli temas halinde olduklarını kaydeden gazete, elektrik bağlantısının yapılması, kapıda görev yapacak personelin istihdamı ve bölgedeki nöbet kulübesinin taşınması konularının henüz askıda olduğunu öne sürdü.

Öte yandan Alithia gazetesi de, BM Barış Gücü (UNFICYP) Basın Sözcüsü Alim Sıddık’ın da konuyla ilgili açıklama yaparak, iki taraftan bu konuyla ilgili UNFICYP’e herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söylediğini yazdı.

Habere göre Sıddık, UNFICYP’in, taraflarla sıkı işbirliği içerisinde ve halkın güvenliğiyle refahı için gereken tedbirlerin alınmasının akabinde, Derinya kapısının açılmasını kolaylaştırmaya hazır olduğunu kaydetti.

Kaynak:TAK


Benzer Haberler

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT