FeaturedKIBRIS

Derinya geçiş noktası için askeri kulübenin taşınması bekleniyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu sabah BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’la görüşeceği, görüşmede Derinya ve Aplıç (Lefke) geçiş noktalarının açılması konusunun ele alınacağı belirtilirken, Derinya noktasının açılmasının bölgedeki Türk askerine ait kulübenin taşınmasına kaldığı iddia edildi.

Politis gazetesi: “Askeri Beklerken” başlığı altında verdiği haberinde, Derinya ve Aplıç geçiş noktalarının açılmasının önündeki tek engelin, Derinya noktasında bulunan ve Türk askerine ait olan nöbet kulübesinin kaldırılması olduğu iddialarını yineledi.

Gazete, Aplıç noktasının açılabilmesi için gerekli çalışmaların ve ara bölgenin asfaltlanmasının da tamamlandığını belirterek geçiş noktalarının açılabilmesi için birkaç yıl önce BM önünde varılan anlaşmanın, her iki tarafın kontrol noktaları yakınlarında bulunan askeri nöbet kulübelerinin kaldırılmasını öngördüğünü öne sürdü.

Anastasiadis’in bu sabah BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’la, Derinya ve Aplıç geçiş noktalarının açılması konusunu ele alacağını belirten gazete, konunun çözüme kavuşacağı yönünde pek de iyimser olunmadığını iddia etti.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber