DÜNYA

‘Deprem kahini’nden hafta sonu için korkutan uyarı

Yaptığı tahminler ile ünlenen ‘deprem kahini’ Frank Hoogerbeets, önceki tahminlerinin doğru çıkması ile çok konuşulmuştu. Geçtiğimiz aylarda CNNTurk.com’a da konuşan Hoogerbeets’in bu hafta sonu için yaptığı uyarı ile yine herkesi ürküttü.

Hollandalı Frank Hoogerbeets, internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı deprem tahminlerinin doğru çıkmasının ardından tüm dünyada ‘deprem kahini’ olarak tanınmıştı.
Hoogerbeets, geçtiğimiz aylarda CNNTURK.com’a verdiği röportajda bu tahminleri için gezegenlerin ve ayın pozisyonlarına baktığını ve bunun için özel olarak geliştirdiği ‘Solpage’ adlı bir bilgisayar programından faydalandığını açıklamıştı.

‘Deprem kahini’ Şubat ayında son iki haftaya dikkat çekmiş ve mega deprem olacağını belirtmişti. Ekvador’da aynı hafta içinde yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem akıllara tekrar ‘deprem kahini’nin açıklamalarını getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde sismik hareketlere dikkat çeken Hoogerbeets 4-5 Ağustos’a dikkat çekmiş, 4 Ağustos’ta Japonya’da nükleer felaketin yaşandığı Fukuşima bölgesinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Hoogerbeets, Ditranium adlı internet sitesinde ve YouTube hesabında yeni uyarılarda bulundu.

Kritik ay geometrisinin 30 Ağustos gününden itibaren Dünya’nın sismik hareketlerini etkileyeceğini duyurdu.

Hoogerbeets, bu sismik hareketler nedeniyle 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Hoogerbeets, depremin şiddetinin 6 ile 7 büyüklüğünde olabileceğini belirtti.

Deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets yaklaşık iki ay önce yeni bir video yayınlamış ve yakın tarihte deprem beklediği bölgeleri açıklamıştı.

Deprem beklediği bölgeler arasında Türkiye’yi de gösteren Hoogerbeets’in tahmininden kısa bir süre sonra 8 Ağustos’ta merkez üssü Denizli olan 6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı.


Benzer Haberler

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

“Sus payı” davasında para cezası

AA

Londra’da kılıçlı saldırgan dehşeti: 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!

NTV

Atlantik’te facia: 51 göçmen kayıp

AA

Josep Borrell “Pek çok AB ülkesinin Filistin devletini tanıması bekleniyor”

TRT

Filipinler’de rekor sıcaklık uzaktan eğitim kararı aldırdı

AA