FeaturedKIBRIS

Denktaş, müdafaa yaptı

KIBRIS Gazetesi’nden Emine Uysal’ın haberine göre; Baraka ve Baraka aktivisti Münür Rahvancıoğlu tarafından, ‘haklarında bazı iddialarda bulunduğu’ gerekçesiyle dava edilen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, özür dilemedi.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında bir televizyon programına konuk olan ve Baraka ile Baraka aktivisti Münür Rahvancıoğlu’nun AB’den para aldığı iddiaları üzerine mahkemelik olan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, karşı tarafın özür talebini yerine getirmedi.

Davada, Serdar Denktaş’ın avukatları yazılı müdafaa verdi.

Baraka, ilgili dönemde resmi Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, Serdar Denktaş’ın Baraka hakkında yalan beyanda bulunduğu ve Basın Yasası uyarınca yaptıkları düzeltmelere rağmen Denktaş’ın özür dilemediği belirtilerek tazminat davası açılacağını açıklamıştı.

Münür Rahvancıoğlu’nun avukatı Ayşe Öztabay, dün mahkeme önünde Serdar Denktaş’ın aleyhine açılan hakaret ve tazminat davası hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Öztabay, geçtiğimiz yıl meydana gelen ve iki öğrenci ile bir minibüs şoförünün yaşamını kaybettiği kazanın ardından yapılan kitlesel eylemi anımsattı.

Öztabay, “Her şeyden önce devletin sorumsuzluğu ve işbirlikçi hükümetin yanlış kararları yüzünden kaybedilen canları anıyor ve bu acının unutulmayacağını, hayatımıza mal olan bu düzenin eninde sonunda değişeceğini vurguluyoruz” dedi.

Öztabay, şöyle devam etti:

“Serdar Denktaş, o dönemde katıldığı bir televizyon programında, derneğimiz ve aktivistimiz Münür Rahvancıoğlu hakkında, gençleri provoke etmek ve insanların acısının üzerinden vandalizim yapmak gibi çirkin iftiralarda bulunmuştu. Ayrıca Baraka’nın Avrupa Birliği’nden para alarak, halkı devletten soğutmak ve olası bir planda “evet”e hazırlamak için eylemleri provoke ettiği yalanını söylemişti. Tüm bunların yalan bilgiler olduğunu ortaya koyarak Denktaş’ı ispata davet ettiğimizi basın aracılığıyla söylesek de herhangi bir düzeltme veya özür yapılmamıştı. Bir kişiyi veya kurumu provokatörlük ve vandalizimle suçlamak hakaret olduğundan Serdar Denktaş aleyhine suç duyurusunda bulunmuştuk ve ayrıca tazminat davası da açmıştık. Davamızın gelinen aşamasında, önce özür dilenmesi konuşulmuş, iftiraların neler olduğunu ve gerçekleri içeren bir özür metninin karşı tarafa sunulmasına rağmen düzeltme ve özre yanaşılmamıştır. Bugünse Serdar Denktaş’ın avukatları, yazılı müdafaa vermek durumunda kalmıştır. Gerek Baraka’nın gerekse Serdar Denktaş’ın dürüstlüğü ve şeffaflığı konusunda, halkımızın zaten bildiği gerçekler, eninde sonunda ortaya çıkacaktır.”


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber