FeaturedKIBRIS

Denizde mahsur kalan vatandaşa yardımcı olmayan gemi kaptanına tutuklama!

Alabora olan balıkçı teknesinden denize atlayarak kurtulan ve Girne Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan kişiyle ilgili Polisten açıklama geldi. 

Polisten alınan bilgilere göre, dün saat 15:00 sıralarında, Taşucu – Girne arası yolcu taşımacılığı yapmakta olan bir Roro gemisindeki yolcuların, deniz içerisinde hareketsiz bir erkek şahsı görmesi üzerine olayı gemi mürettebatına aktarmış ve gemi mürettebatı tarafından da Girne Sahil Güvenlik Komutanlığına olayla ilgili bilgi verildi. Alınan bilgi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olay bölgesine intikal etmiş ve karadan yaklaşık 6 mil uzaklıkta deniz içerisinde canlı olarak tespit ettikleri bir erkek şahsı kurtararak karaya çıkarıp sağlık görevlilerine teslim ettiler.

Sağ olarak kurtarılan şahıstan polis tarafından yapılan soruşturmada; 23 Temmuz Pazar günü, Türkiye’de Mersin sahilinden arkadaşı ile kullanımlarındaki tekne ile balık tutmak için ayrıldıkları, daha sonrasında deniz içerisinde girdaba yakalanmaları sonucu teknenin de su alması sebebiyle denize atlayıp karaya çıkmaya çalıştıkları ancak akıntının etkisi sürüklendikleri tespit edildi.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada; Taşucu – Girne seferini yapan Dada Star isimli Roro gemisinin kaptanı, olaya methaldar kazazedelerden birisinin deniz içerisinde görüldüğü bilgisine gelmesine rağmen, Uluslar Arası Deniz Hukuku kuralları gereğince kazazedeye yardım etmeyip yoluna devam ederek ihmalde bulunmasından ötürü söz konusu gemi kaptanı soruşturma kapsamında tutuklanmıştır. Kayıp diğer şahsı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK