FeaturedKIBRIS

Dendias’tan güneye günübirlik sürpriz ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Rum hükümetiyle istişarelerde bulunmak için, bugün Güney Kıbrıs’a günübirlik sürpriz bir ziyaret gerçekleştireceği haber verildi.

Alithia gazetesi “Dendias’tan Sürpriz Ziyaret- Bu Sabah Kalabalık Bir Heyetle Geliyor ve Akşam Ayrılıyor” başlığıyla manşetten yer verdiği haberinde, Dendias’ın ziyaretinin önceden planlanmadığını yazdı.

Dendias’ın olağanüstü ziyaretinin, Türkiye’nin meydana getirdiği iddia edilen durum yüzünden, gerek Rum kesimi gerek de Atina’da soru işaretleri ve tartışmalara yol açtığını kaydeden gazete, Dendias’ın beraberindeki kalabalık heyetin başında, Rum hükümetiyle istişarelerde bulunmak için kritik bir zamanda Güney Kıbrıs’a geleceğine dikkati çekti.

Dendias’ın bu sabah Güney Kıbrıs’a geleceğini ve akşam adadan ayrılacağını yazan gazete, Dendias’ın ziyareti sırasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le görüşeceğini belirtti.
Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis’in sabah Dendias’la görüşeceğini ve kendisine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından bu sabah 11.30’da kabul edileceği Trodos’taki yazlık başkanlık konutundaki görüşmede eşlik edeceğini kaydeden gazete, bunun akabinde iki bakanın baş başa görüşeceklerini belirtti.

Bakanların görüşmesini heyetlerin katılımıyla yapılacak istişarelerin izleyeceğini, ardından iki bakanın basına açıklamalarda bulunacağını yazan gazete, Dendias’ın ziyaretinin kritik bir zamanda gerçekleştirileceğine işaret etti.
Dendias’ın bu ziyaretten önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüğünü, öte yandan bunun öncesinde ise Yunanistan ile Mısır arasında MEB belirleme anlaşması imzalandığını anımsatan gazete, Mısır’la olan MEB anlaşmasının, Dendias’ın Kahire’ye yaptığı olağanüstü ziyaret sırasında imzalandığını ve öncesinde iki ülke tarafından da açıklama yapılmadığını belirtti.

Dendias’ın bugünkü görüşmeleri sırasında Hristodulidis’i, Pompeo’yla gerçekleştirdikleri görüşme sırasında ele alınanlar konusunda detaylı şekilde bilgilendirmesinin beklendiğini yazan gazete, görüşmede, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın tırmanmakta olduğu iddia edilen Türk faaliyetlerinin göğüslenmesi için, AB içinde ve dışında takip edilecek bir sonraki adımlara ilişkin eşgüdümde bulunulacağını belirtti.

Gazete “diplomatik kaynaklara dayanarak, Türk meydan okumalarının Kıbrıs MEB’i ve Yunan kıta sahanlığında meydana getirdiği konuların gelişimi açısından, önümüzdeki 10 günün kritik olarak addedildiğini” de ekledi.
Politis gazetesi ise “Dendias Kıbrıs’ta- Diyalog İçin Hazırlıklar” başlıklı haberinde, Doğu Akdeniz’deki gerilimin yatıştırılması için diyaloğa yol açacak olan orta yolun bulunması amacıyla, diplomatik istişareler ve arabuluculukların gelişme halinde olduğunu yazdı.

Gazete, Dendias’ın bugün Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunacağını ve bunun Yunanistan hükümetinin dünkü talebi üzerine ortaya çıkan bir ziyaret olduğunu ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise “Dendias Bugün Acil Olarak Lefkoşa’da” başlıklı haberinde, Doğu Akdeniz’deki durumun Güney Kıbrıs ile Atina’nın koordine olmasını gerektirdiğini ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis’le görüşmelerde bulunmak için bugün Güney Kıbrıs’ta bulunacağını yazdı.

(TAK)



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber