FeaturedKIBRIS

“Değişim Benimle Başlar”

Mesarya Kadınları İnsiyatifi üyeleri farkındalıklarını artırmaya devam ediyor.

“Değişim Benimle Başlar” başlıklı Cinsel Şiddet ve Temel Farkındalık Eğitimi, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Mesarya Kadınları İnsiyatifi iş birliğinde, Sivil Büyü’nün katkılarıyla Lapta Gençlik Kampında  gerçekleştirildi.

Eğitimciler Hilal Esmer ve Şehlem Kaçar Modül 3 Cinsel Şiddet:Temel Kavramlar ve Mitler hakkında bilinçlendirici sunumlar yaptılar. 21 kişilik kadın gruba yönelik gerçekleştirdikleri  atölyelerle cinsel şiddeti algılayış, düşünüş ve kavrayış biçimlerini irdeledirler.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğin’den katılım gösteren Şehlem Kaçar’ın programla ilgili söyledikleri şöyle;

“Bu atölyede Değişim Benimle Başlar başlığı adı altında bir eğitim gerçekleştirdiğimiz temel bir farkındalık atölyesidir. Cinsel şiddete dair kullandığımız kavramlar, cinsel şiddet nedir, tolumsal cinsiyet nedir, hayatta kalana  hak temelli yaklaşım nasıl olmalıdır vs. Dört farklı modül daha vardır.

Çocuk İstismarı, Flört Şiddeti, Hayvanlara yönelik şiddet  ve  Medya Modülümüz var. Özellikle cinsel şiddet haberleri medyada çok yanlış veriliyor. Kullanılan görselelr ve başlıklar maruz bırakılanı suçlayan, faili görünmez kılan bir algıyı yaratıyor ve besliyor. Toplumda var olan şiddet kültürünü dil yoluyla yeniden üretiyor. Bu dilin dönüşmesi için cinsel şiddet alanında hak temelli bir atölye gerçekleştiriyoruz.

Atölyede doğru haber nasıl yazılır, hak temelli yaklaşım ne olmalı, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı  haber nasıl yapılmalıdır. Önce bunları sorguluyoruz. Cinsel şiddet nedir, tecavüz kültürü nedir, mağdur suçlayıcılık nedir, cinsel şiddet haberlerinde toplumda doğru bilinen yanlışlar yani mitlerin yansımasını nasıl görüyoruz. Dolayısı ile  iletişim fakültesi öğrencilerine, medya profesyonellerine, yurttaş gazeteciliği ile ilgilenen aktivistlere yönelik  atölyeler düzenliyor, seminerler veriyoruz. Kanadalı feminist bir örgüt olan Femifesto’nun hazırladığı  Use The Right Words  adlı  kitabı “Doğru Kelimeleri Kullanmak” adı ile dilimize çevirdik ve yerelleştirdik. Bu kitabı atölyelerimizde dağıtıyoruz ve  temel kaynak olarak kullanıyoruz.  Bu atölyede de Cinsel Şiddet Temel Farkındalık modülü olan üçüncü modülü gerçekleştirdik.

Voice of the Island – Şirin Gazi


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber