ABFeatured

“Davet almadık ama yüksek diplomatlarından oluşan bir heyet gönderdik”

Arupa Komisyon Sözcüsü Avrupa Birliğinin Cenevre’ye bir misyonu göndermesiyle ile ilgili, Avrupa Birliğinin beşli konferans için Birleşmiş Milletlerden davet almadığını ama yardımcı olmak için uzman diplomatlardan oluşan bir heyet gönderdiğini söyledi.

Avrupa Birliğinin görüşmeler için Cenevre’de bulunup bulunmayacağıyla ilgili Kıbrıs Haber Ajansının sorusunu yanıtlayan Stano “yeni bir bilgi yok, henüz davet etmesi gereken yetkili olan BM bir davet almadık, buna rağmen, er yolla BM’e çabalarında yardımcı olması için uzman yüksek diplomatlarından oluşan bir heyet gönderdik” yanıtı verdi.

Heyette yer alan isimleri açıklaması istenilen Komisyon Sözcüsü “gönderdiğimiz heyet deneyimli yüksek diplomatlardan oluşuyor, görevlerinde çok profesyoneldirler ve her yolla BM’e yardımcı olmak üzere orada bulunuyorlar” diyerek isim vermeden kaçındı.

Kıbrıs Türk tarafı Cenevre’deki toplantıda AB’nin bulunmasını kabul etmiyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile mart başında Ada’da yaptığı görüşmeden sonra “Cenevre’de gerçekleşecek 5+1 görüşmelerine AB’nin gözlemci statüsüyle katılmalarının doğru olmayacağını, bunu onaylayamayacağımızı söyledik. Çünkü kendilerinin tarafsız olmaları beklenemez.” ifadelerini kullanmıştı.

(KHA)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK