FeaturedKIBRIS

‘Daha neyi bekliyorsunuz?’

15 Temmuz akşamı bir hastaya müdahale etmek isteyen sağlık çalışanlarının darp edilmesi hakkında açıklama yapan Tıp- İş Başkanı Ahmet Varış, talepte bulunulmasına rağmen Girne, Cengiz Topel ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerinde 24 saat boyunca kesintisiz polis hizmeti olmadığını dile getirdi.

Açıklama şu şekilde;

“Güvenlik eksiklerini gidermek için hastaların veya çalışanların telafisi olmayan bir zarara uğraması mı gerekir?

Daha neyi bekliyorsunuz?

Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış gösteren şiddet, bir halk sağlığı sorunudur ve meydana gelme sıklığının giderek artmaktadır.

Daha önce de açıklamış olduğumuz gibi, hastaneler, belki de hastalar ve sağlık çalışanları için riskli ve tehlikeli birer ortama dönüşmektedir. Tüm bunlar yaşanırken, sağlık çalışanları ve hizmet almayı bekleyen hastalar kendini güvende hissetmemektedir.

Çeşitli kereler talepte bulunmamıza rağmen Girne, Cengiz Topel ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerinde 24 saat boyunca kesintisiz polis hizmeti olmadığı gibi hala hiçbir kamu sağlık merkezinde yeterli sayıda özel güvenlik görevlisi istihdamı da yapılmamıştır.

Kamu sağlık merkezlerimizle ilgili güvenlik zaafiyetini ortaya koymak için yaptığımız basın açıklamasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen idare tarafından hiçbir iyileştirme çalışması başlatılmamıştır. 15 Temmuz 2018 tarihinde Akdoğan Sağlık Ocağı’nda görevli sağlık çalışanlarının darp edilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz.

İdareye bir kez daha soruyoruz. Kamu sağlık merkezlerinin güvenlik eksiklerini gidermek ve gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için hizmet veren kamu sağlık çalışanlarının veya hizmet alan hastaların telafisi olmayan bir zarara uğraması mı gerekir?

Ülkemiz gerçeklerine uygun yasal düzenlemelerle birlikte kamu sağlık merkezlerimizin eksikliklerini gidermek için daha neyi bekliyorsunuz?

Sağlıkta tasarruf olmaz. Güvenli bir ortamda, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti almak herkesin hakkıdır.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası olarak kamusal sağlık hizmet sunumunun huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılması için gereken önlemlerin alınması konusunda tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz.

Saygılarımla

Dr. Ahmet Varış

Başkan”


Benzer Haberler

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

Askeri bölgeyi ihlal edip güneyden uyuşturucu aldı!

Voice Kıbrıs Haber

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA

Çöplük alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı!

Voice Kıbrıs Haber

AB’den Lübnan’a yönelik 1 milyar euroluk destek paketi

TAK