FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

CyprusInno, ‘Toplumlar Arası İş Formu ve Kaynaşma Etkinliği’ düzenliyor

Tünay MERTEKCİ

CyprusInno, Cuma günü “Toplumlar Arası İş Formu ve Kaynaşma Etkinliği’ düzenleyecek.

‘CyprusInno’ isminde bir işletme kuran Kıbrıslı Türk Burak Berk Doluay ve Kıbrıslı Rum Steven W. Stavrou adındaki iki genç 31 Ağustos Cuma günü saat 18.00’da ara bölgedeki dayanışma evinde ‘Toplumlararası iş formu ve Kaynaşma Etkinliği’ düzenlemeye hazırlanıyor. Kendileriyle birlikte olan tüm partnerlerine teşekkürlerini sunan ortaklar, “destekleyen Lefkoşa İngiliz Yüksek Komiserliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Sanayi ve Ticaret Odasına, sponsoruz Amerika Birleşik Devletleri Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. CyprusInno adlı şirketin kurucu ortağı Kıbrıslı Rum Stavrou, New York’ta yaşıyor ve Biyoloji öğreniminden sonra işletme öğrenimi de gördü.  Söz konusu şirketin Kıbrıslı Türk kurucu ortağı Burak Berk Doluay ise Girne Amerikan Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme öğrenimi gördükten sonra Barcelona’da dijital girişimcilik üzerine yüksek lisans yaptı ve 4-5 senedir çeşitli derneklerde de görev aldığını belirtti.

Doluay: CyprusInno, kar amacı gütmeyen bir kuruluş

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarına dikkat çeken CyprusInno kurucu ortağı Burak Berk Doluay, amaçlarının girişimciliği kullanarak barışı sağlamak olduğuna vurgu yaptı. Bunu çok toplumlu girişimcilik ekosistemi kurarak sağladıklarını ifade eden Doluay, Steven ile 2016 yılında internet üzerinde tanıştıklarını söyledi. O dönemlerde aynı uğraş alanları üzerinde uğraştıklarını ve bir makale sayesinde tanıştıklarını dile getiren Doluay, ilk zamanlar mail üzerinden konuştuklarını kaydetti. Fikirlerinin uyuştuğunu belirten Doluay, söz konusu siteyi internet üzerinden kurduklarını kaydetti ve beraber çalıştıklarını, sitenin bütün sayfalarını internet üzerinden yaptıklarını vurguladı. Devamında bütün girişimleri, Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyindeki iş fırsatlarını, işletmeyle alakalı etkinlikleri bir harita üzerinde toplamaya başladıklarını ifade eden Doluay, dijital alanda bunu başlattıklarını kaydetti. Sonrasında bu durumun gelişerek devam ettiğini söyleyen Doluay, cuma günü gerçekleştirecekleri etkinlik gibi ilk etkinliklerinin de bir dayanışma etkinliği olduğunu belirtti.

Cuma günkü etkinliğin dördüncü etkinlikleri olacağını söyleyen Doluay, kendi yaptıkları etkinlikler dışında birçok etkinliğe de destek verdiklerini söyledi. Genel olarak Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıs’ta yaşayan diğer toplumlardan insanların da bu etkinliğe katıldığını ifade eden Doluay, “dünyanın her yerinden girişimcilikle ilgili kim varsa katıldı. Ekonomik kriz ve işsizlik herkesin ortak sorunudur. Biz bu yüzden girişimciliği kullandık” dedi.

Stavrou: Girişimciliğin farklılıklarından çok ortak noktalarından faydalanıyoruz

Girişimci ve girişimciliğin ayrı olduğunu belirten Stavrou, girişimcinin dünyanın her yerinde aynı olduğunu belirtti. Girişimcilerin işini büyütmeye çalıştığını, sürekli fikir üreten kişiler olduğunu, olaylara farklı baktıklarını belirten Stavrou, “Girişimciler hep aynı düşünce yapısına sahiptirler” dedi. O yüzden girişimcilerin farklılıklarından çok ortak olan noktalarından yararlanıp kendi işlerini büyütmeye çalıştıklarını ifade eden Stavrou, dünyadaki araştırmalara bakıldığı zaman genel olarak ayaklanmaların ve savaşların işsizlik yüzünden, ekonomik durumlar yüzünden çıktığını belirtti. “Girişimcilik de bunu daha aza indiren bir araçtır ve senelerdir kullanılır” diyen Stavrou, kendilerinin de hem iş imkanı yaratmak için hem de bun azaltmak için bunu yaptıklarını kaydetti. Girişimciliğin bu şekilde barışı getirebileceğini ifade eden Stavrou, kendilerinin ekosistemi yaratmak için kullandıkları 6+6 model olduğunu söyledi. Cuma günkü organizasyonda 6 kişinin konuşmacı olarak katılacağını kaydeden Stavrou, bunların üçünün Kıbrıslı Rum üçünün ise Kıbrıslı Türk olacağını belirtti.

2 kişi toplumlararası işbirliği üzerinden akademik açıdan konuşacağını belirten Stavrou, istatistiklerin ne olduğunu, toplumlararası işbirliğinin nasıl barışa ve müzakerelere faydası olduğunu konuşacağını ifade etti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Sanayi ve Ticaret Odası’ndan 2 kişinin geleceğini belirten Stavrou, Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden neler yapıldığını, neler yapılabileceğini, bundan faydalanmak için nelerin gerekli olduğunu konuşacaklarını dile getirdi. Kendilerinin de işletme açısından bahsedeceklerini söyleyen Stavrou, kendilerinin yaptığı ortaklık hakkında konuşacaklarını söyledi. İnternet üzerinde hiçbir sınırın olmadığını belirten Stavrou, Cuma günkü etkinliğin 18.00 – 20.00 arası form şeklinde olacağını belirtti ve 20.00’dan sonra ise kaynaşma etkinliğinin olacağını kaydetti. Etkinliğe gelecek kişilerin hem söz konusu durumu akademik açıdan öğreneceğini hem de poliçesini öğreneceğini söyleyen Stavrou, 100’den fazla insanın katılımını beklediklerini kaydetti. Kişilerin kaynaşma saatinde ortağını da bulabileceğini söyleyen Stavrou, ilgili herkesin gelmesi için çağrıda bulundu. Büyük şirketlerden gelecek olan müdürlerin de, öğrencilerin de olduğunu söyleyen Stavrou, aynı iş yapılmasa da bu etkinlik sonucunda işbirliklerinin doğabileceğini ifade etti.

Stavrou gelmek isteyen kişilerin aşağıdaki linkten kayıt yapması gerektiğini belirtti.

https://www.eventbrite.com/e/the-inter-communal-business-forum-mixer-presented-by-cyprusinno-tickets-49107883000

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber