FeaturedKIBRIS

CyprusAirways “Kuzey’deki PCR testlerini kabul ediyoruz”

Hatice KERLO

Güney Kıbrıs’taki Larnaka ve Baf havalimanlarından yurtdışına çıkış yapacak olan Kıbrıslı Türklerin Kuzey Kıbrıs’ta yapılmış olan PCR testlerinin ve aşı sertifikalarının kabul edilmemesi büyük bir karmaşaya yol açtı.

Voice Kıbrıs Haber’in gün boyu Güney Kıbrıs’taki resmi makamlar ve hava şirketlerinden derlediği bilgiler, hava şirketleri ile resmi kurumlar arasında bilgi noksanlığı ve iletişim kopukluğu bulunduğunu ortaya koydu.

BİR GARİP DURUM

İlk aşamada havayolu şirketleri hükümet tarafından kendilerine bu yönde bir genelge gönderildiği bilgisini verdi. Güney Kıbrıs’taki resmi makamlardan aldığımız bilgi ise böyle bir kararın Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti tarafından üretilmediği ve bu kararın havayolu şirketleri tarafından alındığı yönünde oldu.

İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nden alınan bilgi de havayolu şirketlerinin yaşanan sorundan ötürü böyle bir karar ürettikleri şeklinde oldu.

Ardından Larnaka ve Baf havalimanlarını işleten Hermes şirketinin, havayollarına Larnaka veya Baf’tan seyahat etmek isteyenler için Kuzey Kıbrıs’ta yapılan aşı sertifikalarını veya testleri kabul etmemeleri talimatını verdiği ortaya çıktı.

AKEL Gençlik Örgütü Sorumlusu Elias Demetriou da sosyal medya üzerinden konu ile ilgili açıklama yaptı.

Demetriou da kararın Hermes şirketi tarafından alındığını belirtti.

Demetriou buna neden olarak diğer ülkelerin Kuzeydeki test ve aşıları kabul etmemesi ve havayollarının kişileri geri getirmek zorunda kalmasından kaynaklandığı şeklindeki bilgisini paylaştı.

Aynı açıklamada Kuzey’de yapılan testlerin Güney’e geçişlerde kabul edildiğini anımsattı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Havayolu şirketleri KKTC’de yapılan PCR, Antijen testler veya KKTC aşı kartları Kıbrıs’ın güneyindeki havalimanlarında adadan çıkışlarda tanınmayacağı şeklinde bir karar üretti. Buna neden olarak başta İngiltere olmak üzere, diğer ülkelere girişlerde KKTC’ye ait bu belgelerin tanınmaması gösterildi.

Havayolu şirketleri de yolcuların bu belgelerle Güney Kıbrıs’taki havalimanlarından çıkışlarının durdurulması yönünde karar aldı.

Kararın ardından havalimanlarına giden yolcular büyük bir şok yaşadı. Pek çok yolcu sözkonusu uygulamadan dolayı sıkıntı yaşadı, uçuşlarını kaçırdı

CYPRUSAIRWAYS KARARI GERİ ALDI

Gün boyu devam eden kargaşanın ardından CyprusAirways KKTC’de yapılan PCR testlerini kabul edeceğini bildirdi.

Haber merkezimiz tarafından gönderilen maile yanıt veren uçuş CyprusAirways, durumun yeni kararla yeniden güncellendiği bilgisini paylaştı. Kıbrıs’ın kuzeyinde yapılan PCR testlerinin geçerli olacağını belirtti.

CyprusAirways’den gelen yanıt şöyle :

“Havayolumuzun aldığı son talimata göre adanın kuzeyinde aşı yaptıran veya pcr testi yaptıran yolcular KC ile seyahat edebilecek. Havayolu onları kabul ediyor. Bunun açık(net) olduğunu umuyoruz. Çok teşekkür ediyoruz.”

WALK-IN AŞI MERKEZİ

Güvenilir kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden Kıbrıslı Türkler, Güney’deki “Walk-in” aşı merkezlerinde randevusuz olarak aşı olabilecekler.

“Walk-in” aşı merkezlerine aşağıdaki adresten ulaşılabilir.

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/03082021_vaccinationnongesyEN.pdf

Voice Kıbrıs Haber-2021


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK