FeaturedKIBRIS

“Cumhuriyetin tüm vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkı vardır”

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 26 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu üyelerinin seçimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve Kıbrıslı Türk vatandaşlarının da eşit seçme ve seçilme hakkının olduğunu belirtti. Kıbrıslı Türklere çağrıda bulunulan açıklamada bilinmesi gerekenler söylenirken, 2019-2024 dönemi için altı temsilcinin seçileceği seçim sürecinde tüm vatandaşların seçilme hakkının olduğu da vurgulandı.

Voice Of The Island-2018

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın 2019 Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili Türkçe yaptığı yazılı açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Değerli Kıbrıslı Türk vatandaşlar,

26 Mayıs 2019 tarihinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 2019-2024 dönemi için Avrupa Parlamentosu’ndaki altı temsilcisini seçmeye çağrılacağız. Bu seçim sürecinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarının eşit seçme ve seçilme hakkı vardır.

Avrupa Parlamentosu Üyelerinin Seçilmesi ile ilgili Yasa’nın Mart 2014 tarihinde oylanan 9(1A) Maddesi’nin hükümlerine göre, Nüfus Kayıt Dairesi tarafından verilen Kıbrıs Cumhuriyeti yeni tip kimlik kartına sahip olan ve Nüfus Kayıt Dairesi’nin Sistemindeki kayıtlı resmi adresi Kıbrıs Cumhuriyeti etkin kontrolü altındaki bölgede bulunmayan 77 binden fazla Kıbrıslı Türkün, otomatik olarak Avrupa Parlamentosu Seçimleri ile ilgili özel seçmen listesine dâhil edilerek, seçme ve seçilme hakkına sahip olacağını bilmeniz önemlidir.

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin etkin kontrolü altındaki bölgede ikamet ettiklerini beyan edenlerinizin, seçmen listesine kayıt olmak için başvuru yapması gerektiği belirtilmektedir.

Beklentimiz, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki temsilcilerinin seçilmesine ilişkin bu sürece herkesin katılmasıdır. Avrupa vatandaşları olarak Avrupa seçimlerine katılarak, Avrupa Parlamentosu’ndaki Kıbrıslı temsilcileri seçersiniz. Çünkü herkesin oy kullandığı zaman, herkes kazançlı çıkar.

Dolayısıyla, eğer adresinizin sistemde doğru biçimde kayıtlı olduğu konusunda şüpheniz varsa, 2 Nisan 2019 tarihine kadar Kaza Amiri Daireleri’nden birine veya Vatandaş Hizmet Merkezleri’ne giderek Nüfus Kayıt Dairesi’nin Sisteminde kayıtlı olan resmi adresinizi teyit ediniz.”


Benzer Haberler

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber