FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs’taki resmi nüfus sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs’ta nüfusun 410 bin olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Londra’da bulunan Tatar, MYKibris.com sorularını yanıtladı.

“Baktığımızda, 1974’te sonra Kuzey’e gelip yerleşen kardeşlerimiz vardır. 20-25 sene yaşadıktan sonra çoluk çocuk, torun sahibi oldular. Kendilerine vatandaşlık vermek durumundaydınız, verdik, vermeye devam ediyoruz.” diyen Tatar, Başbakan Ünal Üstel’in açıklamaktan kaçındığı KKTC resmi nüfusunun 410 bin olduğunu belirtti.

Tatar, Güney Kıbrıs’ta ise nüfusun 850-900 bin olduğuna işaret etti.  Kıbrıs’ın Güney’indeki nüfusun son yıllarda çok arttığına, bunların Yunanistan, Ege Adaları ve hatta Karadeniz’den getirildiğini öne süren Tatar, “Güney’in nüfusu orada mı çoğaldı? Şüphelerim var.” dedi.

“YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN OY VERMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Tatar, “Bu iletişim çağında, Kuzey Kıbrıs dışında yaşayan vatandaşlarımızın , ikamet şartı aranmadan, oy kullanma haklarının yasal düzenleme ile verilmesi gerektiğine inanmaktayım.” dedi.

“DOĞRU BULMAYAN NEDENİNİ SÖYLESİN”

Ersin Tatar, bu konudaki görüş ayrılıklarıyla ilgili olarak ise şunları kaydetti:

“Bunu doğru bulmayan çıkıp ‘neden doğru bulmadığını’ söylesin. O vatandaş ise diğeri de vatandaştır. Kaldı ki ülkemize baktığımızda oy vermeye yüzde 65 gidiyor, yüzde 35 gitmiyor. İlgisi alakası yok. Yurtdışında da ilgisi olan, fikri olan, düşüncesi olan oy vermek, hakkın kullanmak isteyen kullanabilmelidir. Hepsinin gidip oy vereceğini beklemiyorum. Oy kullanmak isteyen kullanabilmeli ki daha fazla bir irade ortaya çıksın. O irade Kıbrıs Türk halkının iradesidir. Nerede yaşıyorsa yaşasın benim gibi gönlü ve yüreği Kıbrıs’ta atan, Kıbrıs sevgisiyle hayatını yaşayan, askerliğini yapan her türlü bağı olan binlerce insanımız vardır. Bu insanlar her geldiğimde benden oy kullanma istiyor. Bunun ciddiyetle ele alınması gerekmektedir.”


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK