FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrı!


Birleşik Kıbrıs Partisi, TKP-Yeni Güçler, Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası Cumhubaşkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Pakistan’a gitmek yerine görüşme masasına dönmesini, Lefkoşa’da görüşmelerin sonuçlandırılmasını ve uluslar arası toplantının da yapılarak Kıbrıs sorununun bir an evvel çözüme ulaştırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Yeni Kıbrıs Partisi Eğitim Sekreteri Murat Kanatlı da, bir tanınma- tanıtma tartışmanının sürdürğünü ve Pakistan ziyaretinin bununla ilgili bir hareket olduğunu savunarak, yeni bir gerginliğe sebep olacak süreçlerin değil görüşmelerin daha yararlı olacağını görüşünü ifade etti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan ise, Cumhurbaşkanı’dan görüşme masasında oturmasını ve bütün dünyayı da yanına alarak Kıbrıs Türk toplumunun yaşama hakkını ve barışı savunmasını beklediklerini kaydetti.

TKP- Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu da, müzakerelerin duraksatıldığı yerden devamından yana taraf olduklarını ve bu tutumlarını sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından hazırlanan ortak basın açıklaması okundu.
Açıklamada, “Enosis’i de Taksim’i de reddediyoruz. Kıbrıs’ın geleceği federasyondadır. Sayın Akıncı’ya çağrımız Pakistan’a gitmek yerine müzakere masasına dönmesi ve yapıcı bir tutumla sonuca ulaşmasıdır. Sayın Anastasiadis’ten de faşist unsurların etkisinden sıyrılmasını, kaprisleri bir yana bırakarak hemen yarın müzakerelere kalınan yerden yapıcı bir tutumla devam etmesini talep ediyoruz” denildi.
kaynak: BRT


Benzer Haberler

Drag derneği sezonun ikinci “Time Attack” yarışını yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Cezaevindeki grev kaldırıldı

TAK

Hava, çarşamba gününe kadar yağmurlu olacak

TAK

Akıncı “40 yıllık eski siyaset yeni diye piyasaya sürüldü”

Voice Kıbrıs Haber

Sabiha Saraç için trombosit kan aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda pazar günü motosiklet drag yarışı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber