FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı Tatar “İleride bir anayasa değişikliğine gidilirse isim değişikliği konuşulabilir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkenin isim değişikliğine ilişkin bir gündemin şu an itibariyle olmadığını belirtti.
KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının devleti olduğuna işaret eden Tatar, “Başında kuzey olsun veya olmasın. Fakat ileride bir anayasa değişikliğine gidilirse bu yeniden konuşulabilir. Şu anda KKTC Anayasası federasyona kapı açar ama şu an için bu gündemde yok. Sayın Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Güney Kıbrıs kalmamıştır açıklaması da federasyon devleti kapanmıştır anlamındadır” ifadelerini kullandı.

“İNGİLTERE’YLE SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere ile sürekli temas halinde olduklarını, doğrudan uçuş ve doğrudan ticaret konusunu kapsamlı olarak görüştüklerini, AB meselesinin sıkıntı yarattığını, ellerini kollarını bağladığını ancak mücadelenin süreceğini söyledi.
Kıbrıs Türkü’ne haksızlık yapan AB ile muhataplığın devam etmesinin önemine işaret eden Tatar, bu siyasetin sürdürüleceğini belirtti.

“TANINMA NOKTASINDAKİ SIKINTI AB VE BM KAYNAKLIDIR”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’la ilgili ilişkilere de dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamlarının KKTC’nin tanınmasına yönelik çalışmaların dozunu artırıyoruz şeklinde açıklamaları vardır. Demek ki bu yönde daha fazla gayretler olacaktır. Bu tür ülkelerle kültürel, ticari ilişkilerde bir sorun yok zaten. Tanınma noktasındaki sıkıntı da AB ve BM kaynaklıdır. Bu uzun soluklu bir mücadeledir” dedi.

BRT – Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber