FeaturedKIBRIS

CTP ve AKEL Lefkoşa İlçeleri’nden ortak etkinlik: “Faşizme karşı ortak mücadele”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa ve AKEL Lefkoşa-Girne Örgütlerinin “Ortak mücadelemizin bir parçası olarak faşizme karşı mücadele” etkinliği düzenlendi, “Faşizme karşı ortak mücadele” vurgusu yapıldı. 

CTP ve AKEL örgütlerinin etkinliği dün Dayanışma Evi‘nde gerçekleştirildi. CTP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Devrim Barçın ile AKEL Lefkoşa-Girne İlçe Sekreteri Hristos Hristofyas etkinlikte konuşma gerçekleştirdiler ve faşizme karşı ortak mücadele vurgusu yaptılar. 50 yıldır Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne ve güvensizliğine işaret eden konuşmacılar, Kıbrıs’ta ve Avrupa’da nifak ve nefret tohumları ekmeye devam eden faşizme karşı ortak mücadelenin öneminin altını çizdiler. 

Geçtiğimiz Pazar günü Trodos’a giden bir grup Kıbrıslı Türk gence yapılan saldırıyı da kınayan Devrim Barçın ve Hristos Hristofyas, mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. 

Konuşmaların ardından Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sanatçıların sunduğu antifaşist içerikli şiirler ve şarkılardan oluşan bir kültür-sanat programı da gerçekleştirildi. 

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber