FeaturedKIBRIS

CTP Milletvekili Derya “E-devlet protokolü mecliste onaylanmadı, ancak yürürlüğe koyuyorlar”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, hükümetin Türkiye ile imzaladığı e-devlet protokolünde kurulacak olan sistemin yönetiminin sınırsız bir şekilde TÜRKSAT’a devredileceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, söz konusu protokolle ilgili olarak “Bir devletin bütün dijital altyapısının, verilerinin ve işleyişinin bir başka devlette faaliyet gösteren bir şirkete devredilmesi egemenlik ihlali değil mi?” diye sordu. Bu yönetme karşı oldukları yönünde hükümete sürekli uyarıda bulunduklarını aktaran Derya, ilgili protokolün Mecliste onaylanmadığını vurguladı.

Derya’nın paylaşımı şöyle:

“UBP-DP-YDP (Atanmış Acenta) Hükümeti’nin 11 Şubat 2021 tarihinde Türkiye ile imzaladığı “e-devlet Protokolü”, kurulacak olan sistemin yönetimini sınırsız bir şekilde TÜRKSAT’a devretmektedir. Bir devletin bütün dijital altyapısının, verilerinin ve işleyişinin bir başka devlette faaliyet gösteren bir şirkete devredilmesi egemenlik ihlali değil mi? Yönetimin TÜRKSAT’a verilmesine karşı olduğumuzu defalarca hem komitede hem de meclis kürsüsünde söyledik. Bu protokol Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nde ONAYLANMAMIŞTIR ve Genel Kurula SEVK EDİLMEMİŞTİR. Yani bu protokol KKTC meclisinden geçmedi! Ama KKTC meclisinin onaylamadığı bir anlaşmanın yürürlüğe gireceği haberini Anadolu Ajansı’ndan öğreniyoruz. Üstelik yapılacak olan işlerle ilgili bilgiyi TC Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Taha Koç veriyor. Egemenlik edebiyatı yapan UBP, egemenlik adına, Meclis ve halk iradesi adına ne varsa bir kez daha yerle bir ediyor ve devletin çok önemli bir parçasının yönetimini bir başka devletin şirketine devrediyor. Bostan korkuluğu bile olamayacak kadar basiretsizsiniz”

TAK


Benzer Haberler

ABD: İsrail’in Refah’a kapsamlı “kara operasyonuyla” ilgili bir plan görmedik

TAK

İspanya hükümeti, “Ulusal Boğa Güreşleri Ödülü’nü” kaldırdı

Voice Kıbrıs Haber

Somali’de şiddetli yağışlar nedeniyle en az 8 bin kişi evini terk etti

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK