FeaturedKIBRIS

CTP Milletvekili Candan ve UBP Milletvekili Saner, AKPA toplantısına katıldı

Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersan Hamza Saner, Strazburg’ta gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Kış Dönemi Genel Kurul toplantılarına katıldı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, 21-25 Ocak tarihlerindeki genel kurul oturumuna katılan Cumhuriyet Meclisi heyeti, Siyasi İşler ve Demokrasi, Kültür ve Eğitim, Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler, Sosyal İşler ile Eşitlik ve Ayrımcılığın Önlenmesi Komitelerinin toplantılarında da yer aldı.

22 Ocak’ta yapılan Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi toplantısına da katılan Candan ve Saner, Yunan Milletvekili Venizelos’un raportörlüğünü yaptığı “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarının Uygulanması 10. Raporu: Türkiye ve Ukrayna” başlıklı rapora ilişkin oturumu takip etti.

Ersan Saner, rapora ilişkin eleştirisinde, Kıbrıs’a dair bilgilerde sadece Kıbrıslı Rumların mağduriyetlerine yer verildiğini belirtti. Kıbrıslı Türklerin mülkiyet hak ihlalleriyle 1974 öncesi Kıbrıslı Türk kayıp şahısların dile getirilmediğini kaydeden Saner, halen kayıp olan Cengiz Ratip’in bir milletvekili olduğunu ve tüm bu gerçeklerin raporda yer almadığını dile getirdi.

Armağan Candan da konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin mağduriyetlerine yer verilmemesinin raporda ciddi bir eksiklik olduğunu vurguladı. Candan, Kıbrıslı Türk kayıp vakalarının 1974 öncesinde yaşandığının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Candan, Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Siyasi Grup toplantılarına, Ersan Saner de Avrupa Muhafazakarlar Grubu toplantısına katıldı. Cumhuriyet Meclisi heyeti ayrıca ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Heyete temasları sırasında Strazburg Temsilcisi Növber Ferit Veçhi, Cumhuriyet Meclisi Basın, Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Yasa Yeşilada ve İkinci Sekreter Deniz Kalyoncu eşlik etti.

Yarın sona erecek Genel Kurul oturumu sonrası Cumhuriyet Meclisi heyeti yurda dönüş yapacak.

(TAK)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK