FeaturedKIBRIS

CTP Milletvekili Barçın “İstatistik kurumu rakamları bilinçli olarak değişiyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, İstatistik Kurumu’nda alım gücü ile ilgili rakamların bilinçli olarak değiştirildiğini söyledi.
Meclis’te konuşan Barçın, bu uygulamaların hayat pahalılığı ile oynanmak olduğunu ifade ederek, tüm bunları belgeleriyle ortaya koyduğunu ancak hiçbir açıklama alamadığını kaydetti.
Barçın, kurumda uzman kişilere görev verilmediğini, bunun da verilerin doğru ortaya çıkmasının önüne geçtiğine dikkat çekti. Barçın, İstatistik Kurumu’nun verilerini okuyarak, değerlendirmelerde bulundu.

İstatistik Kurumu’nun bağımsız olduğunu ve atamaların liyakatlı yapılması gerektiğini ifade eden Barçın, kurumun güvenirliliğini yitirdiğini söyledi.

Gayri Safi Milli Hasıla rakamlarının da yanlış verildiğini belirten Barçın, kuruma bir “çeki düzen” verilmesi, hayat pahalılığı ile ilgili yanlış değerlendirmelerin de düzeltilmesini istedi.

AMCAOĞLU “HALKIN ALIM GÜCÜNÜ DÜŞÜRMEMEK İÇİN ÇALIŞILIYOR”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, yerinden söz alarak, değerlendirmelerin sadece kamu değil, özel sektör açısından da önemli olduğuna işaret etti. Amcaoğlu , halkın alım gücünü düşürmemek ve korumak için çalışıldığını anlattı.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber