FeaturedKIBRIS

CTP Kadın Örgütü Dikmen’de Ocak Örgütü kurdu, ilk kongresini gerçekleştirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, Dikmen’de Ocak Örgütü kurdu, ilk kongresini dün akşam gerçekleştirdi.

CTP Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Dikmen Belediye Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy da katıldı.

CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya Kadın Örgütü Dikmen Ocak Kongresi’nde yaptığı konuşmada, parti olarak ana hedeflerinin dünyayla buluşmak olduğunu söyledi, barış politikaları uygulayacaklarının altını çizdi. Kıbrıs’ın kuzeyinde yüksek lisans veya doktora yapmış gençlerin ya Kıbrıs’ın güneyine, ya da yurt dışına giderek düz işçi olarak çalışmayı tercih ettiklerini ifade eden Derya, Haziran’da yapılacak olan ara seçimin bir milletvekili seçiminden öte olduğunu, bunu yeni bir dönemin başlangıcı olarak gördüklerini, yeni dönemde stabil para birimine geçilmesi gerektiğini söyledi.

-Akansoy

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy da örgütlü bir toplumun gücüne inandığını, ara seçimlerde CTP adayı Sami Özuslu’yu Meclise taşıyacaklarını, ardından da CTP’nin tek başına iktidara gelebilmesi için ülke geneline mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

-Özuslu

Milletvekili adayı Sami Özuslu da CTP’nin ilerici bir parti olduğunu, ilerici olmanın da bedel ödemek olduğunu ancak sonucunda toplumun kazandığını ifade etti. CTP’nin kadrolarıyla, vizyonuyla, köklü geçmişi ve bugünkü vizyonuyla Kıbrıslı Türklerin umudu olduğunu belirten Özuslu, kadının toplumsal yaşamdaki, devlet yönetimindeki, siyasetteki ve iş yaşamındaki yerinin bu yolda mücadele veren bir avuç insanın eseri olduğunu belirtti.

-Kalyoncu

CTP Kadın Örgütü Girne İlçe Başkanı Özay Kalyoncu da, Dikmenli kadınların her seçim döneminde yığınsal kitle toplantıları düzenlediğini, seçim dönemleri haricinde de kadınların daha görünür olmasını arzu ettiklerini kaydetti. Kalyoncu, Kadın Örgütü Dikmen Ocağı’nın kadınların yaşamın her alanına eşit olarak katılması ve karar alma süreçlerinde daha etkin yer alması açısından önemli işlevleri olacağına inanç belirtti.

-Karaca

CTP Dikmen Ocak Örgütü Başkanı Yaşar Karaca da önlerinde çok önemli bir ara seçim olduğuna dikkat çekti ve Özuslu’nun adaylığının kendileri için çok büyük bir şans olduğunu kaydetti.

CTP Kadın Örgütü Dikmen Ocağı şu isimlerden oluştu:

“Şendil Beşiktaş, Meryem Günalp, Emine Yamantürk, Pınar Adakul, Ayşe Kırcıoğlu, Rabiya Eyyubi ve Sezin Göktay.”


Benzer Haberler

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA