FeaturedKIBRIS

CTP “Gerginliğin tırmandırılmasından uzakta durulmalı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi ( CTP) Pile-Yiğitler yol çalışmaları konusunda diplomatik girişim dışında, gerginlik yaratacak herhangi bir adım atılmaması gerektiği uyarısında bulundu .

CTP konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamda yol çalışması nedeniyle ortaya çıkan gerginliğin başta bölge halkı olmak üzere tüm toplumu rahatsız ettiği belirtildi.

Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin kuzeye erişiminin rahatlatılmasının bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekilen açıklamda, “İnsanlarımızın bölgeden giriş ve çıkışlarını rahatlatacak bir düzenleme yapılması, bölge halkının talebine dayanmaktadır. Bu talep, haklı ve meşru olup, bu yönde bir düzenlemeye bir an önce gidilmesi kaçınılmazdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Pile-Yiğitler yolunun güzergahı ile ilgili görüşmelerin belli bir süredir devam etmekte olduğu bilgimiz dahilindedir. Görüşmelerin sonuç alıcı bir şekilde devam etmesi yönünde yoğunlaştırılması yanında müzakere yöntemi dışına çıkılmaması gerekmektedir. Diplomatik girişim dışında, gerginlik yaratacak herhangi bir adım atılmamalı, karşılıklı olarak sağduyu ile hareket edilmelidir.

Açıkça belirtmek isteriz ki, bölgedeki hassas dengeler ciddiyetle gözetilerek süratle çözüm odaklı adım atılmalı, şiddet olaylarından ve karşılıklı dayatmacı yaklaşımlardan vazgeçilmelidir.

Taraflar, bölgedeki gerginliği tırmandırmaktan ve yeşil hattın iki tarafı arasındaki geçişleri olumsuz etkileyebilecek eylemlerden uzak durmalı ve sorun hiç geç kalmadan müzakere yoluyla çözümlenmelidir.”


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK