FeaturedKIBRIS

CTP Genel Başkanı “Farklı dine inanan, farklı milletlere, etnik kökenlere sahip olanlar federasyon kurabilir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin geleceği için bilgi temelli politika yapmanın herkesin boynunun borcu olduğunu belirtti.

Erhürman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı eleştirdi.Erhürman, Tatar’ın federasyonu bir çözüm formülü olarak istememesinin gerekçesini farklı milletlere, dinlere, özellikle de “ırklara” mensup olmakla açıklamaya kalkışmasının çok farklı bir şey olduğuna işaret etti.

Erhürman’ın açıklaması şöyle:
“Siz “ırk kelimesini kullanmadım hocam” diye açıklama yaptıktan sonra herhangi bir tartışma yapma, uzatma niyetim yoktu aslında Sn. Tatar. Ama devam ettiğinize göre, ben de ne demek istediğimi daha açık anlatayım:

1. Literatüre bakarsanız bugün bilimsel düzeyde son derece tartışmalı olduğunu göreceğiniz “ırk” kavramını kullanmadığınızı söylüyorsunuz ama Financial Times’da “We are a different race” cümleniz tırnak içinde yer alıyor ve “race”in Türkçesi “ırk”!

2. Farklı milletlere, etnik kökenlere sahip, farklı dinlere inanan, farklı diller konuşan halkların veya toplumların federasyon kuramayacağını düşünüyorsanız bu yanlış. Tam da bu tip farklılıklara sahip halkların ve toplumların kurdukları federasyonların örneklerini kısa bir literatür taramasıyla bulabilirsiniz.

3. Dolayısıyla, daha önce de söylediğim gibi federasyonu bir çözüm formülü olarak istemeyebilirsiniz ama bu başka bir şey, bunun gerekçesini farklı milletlere, dinlere, özellikle de “ırklara” mensup olmakla açıklamaya kalkışmak çok başka bir şeydir.

4. Kaldı ki bugün bırakın federasyonları, KKTC dahil pek çok üniter devlette, farklı milletlere, etnik kökenlere, dinlere mensup insanlar yaşadığına göre, bu kavramlar kullanılırken son derece dikkatli olunması gerektiği açıktır!

Bu ülkenin geleceği için bilgi temelli politika yapmak hepimizin boynunun borcudur”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Çalışma nedeniyle bazı bölgelerde su kesintisi olacak!

TAK

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV

Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

AA

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

Askeri bölgeyi ihlal edip güneyden uyuşturucu aldı!

Voice Kıbrıs Haber