FeaturedKIBRIS

CTP Genel Başkanı Erhürman’dan tam gün eğitim vurgusu

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman,özel okullara veya hastanelere, hizmetin kalitesinden ücret politikasına kadar hiçbir konuda market muamelesi yapılamayacağını belirtti.
Erhürman, kamu okullarında tam gün eğitimin, ülkenin en önemli meselelerinden biri olduğuna işaret ederek, kamu okullarında tam gün eğitime geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Erhürman, özel okul ve hastanelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
“Eğitim ve sağlık dünyanın her yerinde kamu hizmetidir” ifadelerine yer veren Erhürman, “Özel okul ücretleri bir kez daha gündemde. Bu konular yalnızca kafamız duvara vurunca gündem yapacağımız konular değil” dedi.
Erhürman’nın paylaşımı şöyle:
“1. Eğitim ve sağlık dünyanın her yerinde kamu hizmetidir. Kamu hizmeti özel sektör tarafından yerine getirilse dahi, asli sahibi devlettir. Devlet, kamu hizmetinin asli sahibi olduğu için bu hizmetleri veren özel sektörü yakın denetim ve gözetim altında bulundurmakla yükümlüdür.
Dolayısıyla burada özel okullara/hastanelere, hizmetin kalitesinden ücret politikasına kadar hiçbir konuda market muamelesi yapılamaz. Geçmişte öyle yaptık, bundan sonrasında da kamu hizmeti veren özel sektörle “müşteri odaklı” olmayan bir anlayış çerçevesinde koordinasyon içinde çalışılacak.

2. Kamu okullarında tam gün eğitim bu ülkenin en önemli meselelerinden biridir. Uzun vadeli kalkınma planına alınıp, kademeli olarak en hızlı şekilde kamu okullarında tam gün eğitime geçilecek.

3. Şu anda yaşananların bir kez daha TL’nin değer kaybı beklentisiyle ilgili olduğu açık! Tartışması yok! Stabil para birimine endeksli muhasebe sistemine geçilecek.”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK