FeaturedKIBRIS

CTP Genel Başkanı Erhürman Tatarı’ı uyardı “Ağızdan çıkanı kulağın duymasında her zaman yarar var”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, federal çözümün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından “Ruma yama olmak” diye tanımladığını ve bunun artı kabak tadı verdiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Tatar’ın söylediklerinin hiçbirinin BM Güvenlik Konseyi kararlarını ve siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli federasyonun tek gerçekçi çözüm yolu olduğu olgusunu değiştirmediğini vurguladı.

Erhürman’ın açıklaması şöyle:
Sn. Tatar’ın federal çözümü, bugün basında bir kez daha yer aldığı şekilde, her Allah’ın günü, “Ruma gidip yama olma” olarak tanımlaması artık kabak tadı verdi. Siz federasyonun ne olduğunu bilmiyor, anlamıyor veya federasyonu istemiyor olabilirsiniz. Statükodan memnun, uluslararası hukukla, uluslararası toplumla buluşmaya isteksiz de olabilirsiniz.
Ama bunların hiçbiri size, federal çözümü isteyenleri, bugüne kadar üstelik Türkiye’nin de desteğiyle masada federasyonu görüşenleri “Ruma yama olmak isteyenler” olarak damgalama hakkı vermez. Söyledikleriniz hiçbiri BM Güvenlik Konseyi kararlarını ve siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli federasyonun tek gerçekçi çözüm yolu olduğu olgusunu da değiştirmez.
Ağızdan çıkanı kulağın duymasında her zaman yarar var”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber

Öğrenci belgesini sahteleyen kişiler tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy’de iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber