FeaturedKIBRIS

CTP Dikmen Örgütü Kıbrıs sorunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi Dikmen Ocak Örgütü, Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) salonunda “Kıbrıs Sorununda Son Gelişmeler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, dün akşam düzenlenen toplantıda, CTP Girne Milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile daha önce Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı temsilciliği ve Baş Müzakerecilik görevlerini yürüten Özdil Nami konuşmacı olarak yer aldı.

Moderatörlüğünü CTP Milletvekili ve Girne İlçe Başkanı Ongun Talat’ın yaptığı toplantıya, Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, parti yöneticileri ile bölgeli yurttaş katıldı.

Toplantıda söz alan Özdil Nami, geçmişten bugüne müzakerelerdeki süreçleri paylaştı. Nami, eğer Kıbrıs sorununda bir neticeye varılmak isteniyorsa bunun yolunun ucu açık olmayan ve takvimlendirilmiş bir müzakere sürecinden geçtiğini ifade etti.

CTP Girne milletvekili Fikri Toros ise, Kıbrıs’ta iki bölgeli, iki toplumlu, federasyon temelinde bir çözümün şart olduğunun altını çizerek, Kıbrıslı Türklerin, Doğu Akdeniz enerji ve doğal gaz iş birliği denkleminde yerlerini alması gerektiğini söyledi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber