FeaturedKIBRIS

CTP: Birleşik Kıbrıs’ın hayal olmadığını ‘yol ayrımındakilere’ göstermiş oldu


Cumhuriyetçi Türk Partisi yazılı basın açıklaması yaparak, 65 yıl önce ikiye bölünen Kore’nin yeniden birleşmesi için atılan ilk adımın, insanlığa bir umut olduğunu ve neredeyse yarım asırdır bölünmüş olan Kıbrıs için de birleşmenin bir hayal olmadığını gösterdiğini vurguladı.

CTP’nin açıklaması;

“Dünya bugün 65 yıl önceki savaşla ikiye bölünen Kore’deki savaşın son bulması ve ülkenin yeniden birleşmesi yönünde attığı adıma tanıklık etti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore lideri Moon Jae-in, bugün imzaladıkları ortak deklarasyonla, “Kore Yarımadası’nda bundan sonra savaş olmayacak” dedi. Koreli liderler şimdi yeni bir tarihin başladığını ve bunun barış çağı olduğunu dünyaya duyurdu. İnsanlığa umut olan bu adım, hasretini çektiğimiz Birleşik Kıbrıs’ın hayal olmadığını bir kez daha ‘yol ayrımındakilere’ göstermiş oldu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi kurulduğu günden bugüne, neredeyse yarım asırdır Kıbrıs Sorunu’nun federal bir yapı çerçevesinde çözülmesi için mücadele etmektedir. Kıbrıs’ta sınırların kalktığı, birlikte yaşamı kurduğumuz bir ülke yaratmak hayal değildir. Barış da cesaret gibi bulaşıcıdır. Bu yüzden bugün dünyanın öbür ucunda atılan bu büyük adımın sorunlu olan tüm coğrafyalarda olumlu etki yaratmasını diler, Kore’de yeniden inşa edilmeye başlanan barışın ilk adımlarını selamlarız.”



Benzer Haberler

Hayvancıların eylemi Rum basınında

TAK

Gönyeli Alayköy’de Dünya Çocuk Günü Şenliği

Voice Kıbrıs Haber

2024 yılında 7 bin 312 sürücü cep telefonu kullandığı için rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Kendisine emanet edilen bilgisayarı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Beyarmudu’nda bir evin garajında bulunan araç yandı

Voice Kıbrıs Haber

Kafeye ait eşyaları kasten hasara uğratan şahıs suçüstü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber