FeaturedKIBRIS

ÇSGB’den duyuru: 1 Mayıs’ta, işçi çalıştırmak durumunda kalan işverenler…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamuoyuna duyuruda bulunarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda işçi çalıştırmak durumunda kalan işverenlerin  çalışanlarına o güne ait ödenekleri için bir kat fazlasıyla ödenek vermek zorunda olduklarını hatırlattı.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu yıl ilk kez 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, resmi tatil ve anma günleri yasası çerçevesinde, tüm çalışanların tatil yapması adına bir girişim başlatarak, tüm sektörlerden duyarlılık göstermesi çağrısında bulunmuştu. Bakanlığımızın bu çağrısına farklı sektörlere ait çok sayıda işyeri olumlu bakmış ve çalışanlarına tatil imkanı vermişti. Bu çağrımıza uyan işletmelere tekrardan teşekkür ediyoruz.
Ancak çeşitli gerekçelerle 1 Mayıs tarihinde, işçi çalıştırmak durumunda kalan işverenlere de, yasanının 40 . maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, çalışanlarına o güne ait ödenekleri için bir kat fazlasıyla ödenek vermek zorunda olduklarını hatırlatmak istiyoruz.
Bu nedenle gerek Mayıs ayı sonu itibarı ile maaş ödemelerinde gerekse Haziran ayı içerisinde yatırılacak olan Mayıs ayı Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı prim ödemelerinin , denetimlerinin yapılacağını, yasaya uymayan işverenlere gerekli Cezai müeyyidenin uygulanacağını, bu konuda hassasiyet gösteren tüm sektör temsilcilerine ve kamuoyuna duyururuz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Benzer Haberler

Meclis’in yarınki gündeminde 2 yasa tasarısı var

TAK

Türkiye’de 7 yıl hapse mahkum edildi, KKTC’de yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK

Birçok bölgede yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması’na başvurular başladı

TAK

YDP tüzük kurultayı yapıldı…Milletin Partisi Yeniden Doğuş Partisi’ne katıldı

TAK