DÜNYAFeaturedSağlık

Covid-19’u şiddetli geçirenlerin ölüm riski, sonraki yıl 2’ye katlanıyor


ABD’li blim insanları yeni tip corona virüs (Covid-19) hastalığını ağır şekilde atlatanların, sonraki 12 ay boyunca ölüm riskininin 2’ye katlandığını açıkladı. Corona virüsün, bağışıklık sisteminde önemli bir hasara neden olduğunu vurgulayan araştırmacılar, ciddi hastalığa karşı aşılanmanın önemini vurguladı. Bununla birlikte, 65 yaş altındaki kişilerin ölüm riskinin daha fazla olduğu belirtildi.

Diğer taraftan, şiddetli Covid-19 mağdurlarında meydana gelen ölümlerin çoğu, hastalıktan kaynaklanan yaygın komplikasyonlarla bağlantılı değildi. Bu ölümlerin yüzde 80’i, tipik olarak virüsle ilişkili olmayan çok çeşitli nedenlerle meydana geldi.

Çalışmanın yazarlarına göre bu durum, hastaların bağışıklık sistemlerinde  onları savunmasız bırakan genel bir düşüş yaşadıklarını gösteriyor.

Mainous, “Artık Covid-19’un herhangi bir komplikasyona bağlı olarak ölüm riskini artırdığını bildiğimizden, şiddetli Covid-19 vakalarını azaltmak için daha da dikkatli olmamız gerekiyor. Şansını denemek ve hastanede tedaviye gücenmek bu durumu engellemiyor. Bu noktada tavsiyemiz, ağır Covid-19 ataklarını önlemek için aşılama gibi önleyici tedbirlerin kullanılmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.


Benzer Haberler

Kasaplar Birliği eylem başlatma kararı aldı

TAK

Nöbetçi eczaneler (10 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Drag derneği sezonun ikinci “Time Attack” yarışını yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Cezaevindeki grev kaldırıldı

TAK

Hava, çarşamba gününe kadar yağmurlu olacak

TAK

Akıncı “40 yıllık eski siyaset yeni diye piyasaya sürüldü”

Voice Kıbrıs Haber