FeaturedKIBRIS

Colin Stewart’ın BM Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Colin Stewart’ın dün New York’ta BM Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirmesinin ardından açıklama yaptı.

Haravgi gazetesi haberinde, Stewart’ın tespitinin müzakerelerin yeniden başlaması olasılığına ilişkin ortamın uygun olmadığı şeklinde olduğunu bildiren gazete, ancak Stewart’ın “köprüler” ve “güven” inşa edilmesi için çabalama taahhüdü verdiğini, ayrıca karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunabileceği konusunda ise inanç belirttiğini iletti.

Gazeteye göre Stewart bilgilendirmenin ardından yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili kişisel temsilcisi olarak atanan Maria Angela Holguin Cuellar’ın izleyeceği prosedürü ve daha geniş anlamda BM’nin adadaki iki misyonunun rolünü desteklemek için bir niyet beyanı bulunduğunu da ifade etti.

Açıklamasında Holguin’in işine önyargıyla yaklaşmak istemediğini de ifade eden Stewart, BM’nin Kıbrıs sorununda karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunmasının mümkün olduğunu düşündüğünü ekledi.

“ARA BÖLGEDE HER İKİ TARAFTAN İHLALLER VAR”
“Riknews” haber sitesinde yer alan habere göre ise ara bölgedeki durumla ilgili olarak ise “her iki taraftan da ihlaller olduğunu” ifade eden Stewart, her olayın kendi özelliklerine bağlı olarak ayrı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Habere göre Stewart, ara bölgenin farklı noktalarındaki farklı şeylerin eşitlenmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA